'We voelen de behoefte om misleidende informatie tegen te spreken die onlangs door andere partijen is verspreid over de maatregelen waaraan speelsters zich moeten houden tijdens de Australian Open van volgend jaar. Omdat Victoria's vaccinatiegraad aan het einde van de week 80 procent zal zijn en volgende maand 90 procent, is bevestigd dat de omstandigheden voor spelers op de Australian Open aanzienlijk zullen verbeteren', staat in de vertrouwelijke e-mail. De speelsters werd gevraagd de info geheim te houden totdat de overheid de officiële aankondiging zou maken.

Voorbarig, althans volgens de bevoegde minister van Sport. 'Een definitieve beslissing zal nog minstens enkele weken op zich laten wachten', aldus Pakula.

'We voelen de behoefte om misleidende informatie tegen te spreken die onlangs door andere partijen is verspreid over de maatregelen waaraan speelsters zich moeten houden tijdens de Australian Open van volgend jaar. Omdat Victoria's vaccinatiegraad aan het einde van de week 80 procent zal zijn en volgende maand 90 procent, is bevestigd dat de omstandigheden voor spelers op de Australian Open aanzienlijk zullen verbeteren', staat in de vertrouwelijke e-mail. De speelsters werd gevraagd de info geheim te houden totdat de overheid de officiële aankondiging zou maken. Voorbarig, althans volgens de bevoegde minister van Sport. 'Een definitieve beslissing zal nog minstens enkele weken op zich laten wachten', aldus Pakula.