In principe trekt de 'Happy Slam' in Melbourne zich vanaf 18 januari op gang, maar de premier van de Australische deelstaat Victoria Daniel Andrews bevestigde woensdag dat een uitstel 'heel waarschijnlijk' is. Hij is niet van plan de quarantaineverplichtingen voor tennissers te versoepelen. Wie naar Melbourne afzakt, zal eerst twee weken in isolatie moeten.

'De rest van de wereld staat in vuur en vlam. Er zal dus een quarantaine gelden voor iedereen die naar onze stad of staat komt. Daar is geen ontsnappen aan', benadrukte hij in een gesprek met de zender Seven News. 'Hoe belangrijk het tennistoernooi ook is, de regering is niet van plan risico's te nemen.'

Andrews voegde eraan toe dat er snel duidelijkheid zal komen over de Australian Open. Aan het Australische agentschap AAP verduidelijkte de minister van Sport van Victoria dat er 'enkele data' op tafel liggen. 'Ik heb scenario's gezien waarin de start met een of twee weken wordt uitgesteld. Dat lijkt mij het meest waarschijnlijke', aldus minister Martin Pakula.

Victoria bevond zich in het centrum van de tweede coronagolf in Australië. Tot eind oktober gold er in Melbourne een strikte lockdown. Vandaag is het aantal infecties er onder controle.

In principe trekt de 'Happy Slam' in Melbourne zich vanaf 18 januari op gang, maar de premier van de Australische deelstaat Victoria Daniel Andrews bevestigde woensdag dat een uitstel 'heel waarschijnlijk' is. Hij is niet van plan de quarantaineverplichtingen voor tennissers te versoepelen. Wie naar Melbourne afzakt, zal eerst twee weken in isolatie moeten. 'De rest van de wereld staat in vuur en vlam. Er zal dus een quarantaine gelden voor iedereen die naar onze stad of staat komt. Daar is geen ontsnappen aan', benadrukte hij in een gesprek met de zender Seven News. 'Hoe belangrijk het tennistoernooi ook is, de regering is niet van plan risico's te nemen.' Andrews voegde eraan toe dat er snel duidelijkheid zal komen over de Australian Open. Aan het Australische agentschap AAP verduidelijkte de minister van Sport van Victoria dat er 'enkele data' op tafel liggen. 'Ik heb scenario's gezien waarin de start met een of twee weken wordt uitgesteld. Dat lijkt mij het meest waarschijnlijke', aldus minister Martin Pakula. Victoria bevond zich in het centrum van de tweede coronagolf in Australië. Tot eind oktober gold er in Melbourne een strikte lockdown. Vandaag is het aantal infecties er onder controle.