'We hebben er absoluut vertrouwen in dat de Australian Open zal doorgaan volgens planning', verklaarde Craig Tiley donderdag aan journalisten in Melbourne. Hij voegde eraan toe dat er geen scenario op tafel ligt om te schuiven met de data.

In totaal moeten 507 mensen die logeerden in het Grand Hyatt hotel in Melbourne, waar de besmette medewerker aan de slag was, zich laten testen. Zij blijven in quarantaine tot ze groen licht hebben gekregen van de gezondheidsdiensten.

Om het testen vandaag/donderdag te vergemakkelijken, werden alle wedstrijden op de zes ATP- en WTA-toernooien in Melbourne een dag opgeschort.

Vrijdag zal er opnieuw volop worden getennist in Melbourne. Tennis Australia besliste dat alle matchen op de voorbereidingstoernooien kunnen doorgaan, maar bij de vrouwen zal een eventuele derde set worden beslist in een supertiebreak tot tien. De bedoeling is nog steeds de zes voorbereidingstoernooien op de Australian Open volledig af te werken voor maandag het eerste grandslamtoernooi van het seizoen begint.

Onder meer Elise Mertens (WTA 20) komt vrijdag in actie. Zij speelt in de kwartfinales van de Gippsland Trophy tegen de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 5).

Lees ook: Spelen voor volle tribunes zonder mondmaskers? Het kan in Adelaide

Craig Tiley
Craig Tiley
'We hebben er absoluut vertrouwen in dat de Australian Open zal doorgaan volgens planning', verklaarde Craig Tiley donderdag aan journalisten in Melbourne. Hij voegde eraan toe dat er geen scenario op tafel ligt om te schuiven met de data. In totaal moeten 507 mensen die logeerden in het Grand Hyatt hotel in Melbourne, waar de besmette medewerker aan de slag was, zich laten testen. Zij blijven in quarantaine tot ze groen licht hebben gekregen van de gezondheidsdiensten. Om het testen vandaag/donderdag te vergemakkelijken, werden alle wedstrijden op de zes ATP- en WTA-toernooien in Melbourne een dag opgeschort. Vrijdag zal er opnieuw volop worden getennist in Melbourne. Tennis Australia besliste dat alle matchen op de voorbereidingstoernooien kunnen doorgaan, maar bij de vrouwen zal een eventuele derde set worden beslist in een supertiebreak tot tien. De bedoeling is nog steeds de zes voorbereidingstoernooien op de Australian Open volledig af te werken voor maandag het eerste grandslamtoernooi van het seizoen begint. Onder meer Elise Mertens (WTA 20) komt vrijdag in actie. Zij speelt in de kwartfinales van de Gippsland Trophy tegen de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 5).Lees ook: Spelen voor volle tribunes zonder mondmaskers? Het kan in Adelaide