Het is nog maar de eerste keer in haar carrière dat Van Uytvanck de eerste ronde kan overleven in Melbourne. Ze ging er de voorbije jaren zes keer uit in de eerste ronde.

In de tweede ronde treft ze de Kazachse Yulia Putintseva (WTA 28), die in haar eerste ronde in drie sets (4-6, 6-2 en 6-3) afrekende met de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA 41).

Van Uytvanck is na Elise Mertens (WTA 16), die eerder dinsdag de maat nam van de Canadese Leylah Fernandez (WTA 86), de tweede Belgische die haar eerste wedstrijd kan winnen. De vijf andere Belgen sneuvelden allemaal in de eerste ronde. Maandag gingen Kirsten Flipkens (WTA 90), Greet Minnen (WTA 110) en Ysaline Bonaventure (WTA 123) er meteen in de openingsronde uit.

Bij de mannen sneuvelde David Goffin (ATP 15) dinsdag tegen de Australiër Alexei Popyrin (ATP 114). Maandag was het doek ook al gevallen voor Kimmer Coppejans (ATP 178) na een spannende vijfsetter.

Het is nog maar de eerste keer in haar carrière dat Van Uytvanck de eerste ronde kan overleven in Melbourne. Ze ging er de voorbije jaren zes keer uit in de eerste ronde. In de tweede ronde treft ze de Kazachse Yulia Putintseva (WTA 28), die in haar eerste ronde in drie sets (4-6, 6-2 en 6-3) afrekende met de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA 41). Van Uytvanck is na Elise Mertens (WTA 16), die eerder dinsdag de maat nam van de Canadese Leylah Fernandez (WTA 86), de tweede Belgische die haar eerste wedstrijd kan winnen. De vijf andere Belgen sneuvelden allemaal in de eerste ronde. Maandag gingen Kirsten Flipkens (WTA 90), Greet Minnen (WTA 110) en Ysaline Bonaventure (WTA 123) er meteen in de openingsronde uit. Bij de mannen sneuvelde David Goffin (ATP 15) dinsdag tegen de Australiër Alexei Popyrin (ATP 114). Maandag was het doek ook al gevallen voor Kimmer Coppejans (ATP 178) na een spannende vijfsetter.