De organisatie van de Australian Open zal op de komende editie, die 20 januari start in Melbourne, het prijzengeld gevoelig verhogen. Vooral de tennissers onder de absolute top moeten profiteren van de stijging.

Een nederlaag in de eerste ronde van het eerste grandslamtoernooi van het jaar levert immers nog 56.000 euro op. Dat is zo'n 20 procent meer dan bij de vorige editie. Een tennisser die strandt in de eerste ronde van de kwalificaties ontvangt nu 12.500 euro, tegen voordien ongeveer 9.000 euro. De totale prijzenpot bevat zo'n 45 miljoen euro, een stijging van bijna 14 procent. De winnaars in het enkelspel nemen daarvan 2,5 miljoen euro mee naar huis, iets meer dan dit jaar. "We streven er al langer naar om de beloning van een bredere groep tennissers te verhogen", lichtte toernooidirecteur Craig Tiley toe, eraan toevoegend dat het totaalbedrag aan prijzengeld ten opzichte van 2007 is verdrievoudigd.

De organisatie van de Australian Open zal op de komende editie, die 20 januari start in Melbourne, het prijzengeld gevoelig verhogen. Vooral de tennissers onder de absolute top moeten profiteren van de stijging. Een nederlaag in de eerste ronde van het eerste grandslamtoernooi van het jaar levert immers nog 56.000 euro op. Dat is zo'n 20 procent meer dan bij de vorige editie. Een tennisser die strandt in de eerste ronde van de kwalificaties ontvangt nu 12.500 euro, tegen voordien ongeveer 9.000 euro. De totale prijzenpot bevat zo'n 45 miljoen euro, een stijging van bijna 14 procent. De winnaars in het enkelspel nemen daarvan 2,5 miljoen euro mee naar huis, iets meer dan dit jaar. "We streven er al langer naar om de beloning van een bredere groep tennissers te verhogen", lichtte toernooidirecteur Craig Tiley toe, eraan toevoegend dat het totaalbedrag aan prijzengeld ten opzichte van 2007 is verdrievoudigd.