Steve Darcis kreeg bij 5-4 in de vierde set al twee matchballen, maar kon die niet verzilveren. In de tiebreak kwam hij uiteindelijk 6/2 voor, goed voor vier bijkomende matchballen. De tweede daarvan bleek uiteindelijk de goede.

Het Belgische Davis Cup-team plaatst zich voor het eerst in meer dan 100 jaar voor de finale. In 1904 stond België al eens in de eindstrijd. Daarin gingen de Belgen met 5-0 onderuit tegen de Britse Eilanden.

Eerder op de dag had David Goffin België dankzij een 6-3, 6-2 en 6-1 zege tegen Diego Schwartzman op 2-2 gebracht in de halve finales. Vrijdag had Goffin de halve finale geopend met een zege in drie sets tegen Federico Delbonis. Aansluitend verloor Darcis in vier sets van Leonardo Mayer. In het dubbelspel van zaterdag trokken de Argentijnen aan het langste eind. Mayer en Carlos Berlocq vloerden Darcis en Ruben Bemelmans in vier sets.

Andy Murray

België neemt het van 27 tot en met 29 november in de finale op tegen het Groot-Brittannië van Andy Murray. De Britten mikken op een tiende titel, een eerste sinds 1936. Ze staan voor het eerst in de finale sinds 1978.

De ticketverkoop voor de finale van de Davis Cup tennis tussen België en Groot-Brittannië start op 2 oktober. België heeft het thuisvoordeel. Komende woensdag wordt de gaststad door Tennis Vlaanderen bekendgemaakt.

Reekshoofd

België en Groot-Brittannië behoren samen met de halvefinalisten Argentinië en Australië al zeker tot de Wereldgroep van de Davis Cup tennis in 2016. Ook Kroatië, Tsjechië, Duitsland, Italië, Japan, Polen, Zwitserland en de Verenigde Staten mogen zich na hun zege in de barragematchen tot de Wereldgroep van volgend jaar rekenen. (Belga/KVDA)

Steve Darcis kreeg bij 5-4 in de vierde set al twee matchballen, maar kon die niet verzilveren. In de tiebreak kwam hij uiteindelijk 6/2 voor, goed voor vier bijkomende matchballen. De tweede daarvan bleek uiteindelijk de goede. Het Belgische Davis Cup-team plaatst zich voor het eerst in meer dan 100 jaar voor de finale. In 1904 stond België al eens in de eindstrijd. Daarin gingen de Belgen met 5-0 onderuit tegen de Britse Eilanden. Eerder op de dag had David Goffin België dankzij een 6-3, 6-2 en 6-1 zege tegen Diego Schwartzman op 2-2 gebracht in de halve finales. Vrijdag had Goffin de halve finale geopend met een zege in drie sets tegen Federico Delbonis. Aansluitend verloor Darcis in vier sets van Leonardo Mayer. In het dubbelspel van zaterdag trokken de Argentijnen aan het langste eind. Mayer en Carlos Berlocq vloerden Darcis en Ruben Bemelmans in vier sets. België neemt het van 27 tot en met 29 november in de finale op tegen het Groot-Brittannië van Andy Murray. De Britten mikken op een tiende titel, een eerste sinds 1936. Ze staan voor het eerst in de finale sinds 1978.De ticketverkoop voor de finale van de Davis Cup tennis tussen België en Groot-Brittannië start op 2 oktober. België heeft het thuisvoordeel. Komende woensdag wordt de gaststad door Tennis Vlaanderen bekendgemaakt.België en Groot-Brittannië behoren samen met de halvefinalisten Argentinië en Australië al zeker tot de Wereldgroep van de Davis Cup tennis in 2016. Ook Kroatië, Tsjechië, Duitsland, Italië, Japan, Polen, Zwitserland en de Verenigde Staten mogen zich na hun zege in de barragematchen tot de Wereldgroep van volgend jaar rekenen. (Belga/KVDA)