België klaar voor Djokovic

© BELGA

België neemt het in de Daviscup op tegen het Servië van Novak Djokovic. Sport/Voetbalmagazine sprak met de Belgische tennishoop David Goffin.

S/VM: Jullie plannetje om met de aanleg van een gravelbaan in de Spiroudôme Novak Djokovic te doen afzien van een afreis naar Charleroi lijkt niet gelukt te zijn?

David Goffin: “Dat was het oorspronkelijke idee, ja. Maar tegelijkertijd hebben we ook gekeken naar wat onze kwaliteiten zijn om hen te verslaan. Wij hebben toch al mooie resultaten neergezet op gravel terwijl zij in thuismatchen voor de Davis Cup veelal voor hardcourt kiezen.”

S/VM: Hoe vergaat het jou, die overgang naar gravel?

“Ik ondervind niet al te veel problemen. Al moet ik wel opletten met de adductoren, die komen door het glijden onder veel meer druk te staan. Daarom dat we in het begin iets meer conditietraining doen en iets minder tennis.”

S/VM: Heb je toevallig de wedstrijden van Djokovic op de Australian Open gezien?

“Niet alles, maar ik heb wel gehoord dat het behoorlijk goed was. Hij is heel sterk in het recupereren. Fysiek zijn het allemaal stevige jongens. Wij zullen moeten klaar zijn voor wedstrijden van vier of vijf sets.”

S/VM: Er zullen ook verwachtingen zijn. Veel volk in de tribunes kan ook voor extra druk zorgen.

“Ik vind dat eerder aangenaam. Vorig jaar in Brussel tegen Zweden speelde ik mijn eerste thuiswedstrijd en ik heb er met volle teugen van genoten. Het geeft me extra energie. Uiteindelijk hebben we niets te verliezen in dit duel. Ik kijk er geweldig naar uit.”

Filip Dewulf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content