Het duel zal plaatsvinden in Frankfurt van 3 tot 5 februari. De Duitse tennisfederatie meldde het nieuws donderdag. In de Davis Cup kwamen België en Duitsland tot nu toe acht keer tegen elkaar uit. Ons land won nog nooit.

Toch zegt Michael Kohlmann, kapitein van het Duitse team, dat het heel moeilijk wordt om de Belgen te verslaan. 'België is met kopman David Goffin een zware tegenstander.' Tegelijk blijft hij geloven in de Duitse kansen. 'Het doel is de kwartfinale', zegt Kohlmann.

België speelt in de Wereldgroep, de hoogste afdeling. Twee jaar geleden was ons land verliezend finalist tegen Groot-Brittannië. Vorig jaar moest het in een barragewedstrijd nog strijden om die plaats tegen Brazilië. Ook Duitsland moest barrages overwinnen, tegen Polen. (BELGA/JVL)

Het duel zal plaatsvinden in Frankfurt van 3 tot 5 februari. De Duitse tennisfederatie meldde het nieuws donderdag. In de Davis Cup kwamen België en Duitsland tot nu toe acht keer tegen elkaar uit. Ons land won nog nooit.Toch zegt Michael Kohlmann, kapitein van het Duitse team, dat het heel moeilijk wordt om de Belgen te verslaan. 'België is met kopman David Goffin een zware tegenstander.' Tegelijk blijft hij geloven in de Duitse kansen. 'Het doel is de kwartfinale', zegt Kohlmann.België speelt in de Wereldgroep, de hoogste afdeling. Twee jaar geleden was ons land verliezend finalist tegen Groot-Brittannië. Vorig jaar moest het in een barragewedstrijd nog strijden om die plaats tegen Brazilië. Ook Duitsland moest barrages overwinnen, tegen Polen. (BELGA/JVL)