Kim Clijsters past voor haar halve finale vrijdag op het WTA-grastoernooi in het Nederlandse Rosmalen (220.000 dollar). De 29-jarige Limburgse zou last hebben van een buikblessure, zo melden verschillende media.

Clijsters (WTA 53) was in Rosmalen bezig aan haar comeback na drie maanden blessureleed. Ze won in de eerste ronde moeizaam van de de Zwitserse Romina Oprandi (WTA 69), haar tweede wedstrijd tegen de Oekraïense Kateryna Bondarenko (WTA 66) liep een stuk vlotter. Donderdag schakelde ze in de kwartfinales de Italiaanse Francesca Schiavone (WTA 26) uit.

In de halve finales was Urszula Radwanska (WTA 64) haar tegenstandster. Door het forfait van Clijsters staat de Poolse meteen in de finale van het Nederlandse toernooi.

Drie hoofddoelen

Clijsters had voor dit seizoen nog drie hoofddoelen: Wimbledon, de Olympische Spelen en de US Open. De laatste Grand Slam van het seizoen zou ook haar laatste toernooi als profspeelster worden, of die objectieven door de blessure in gevaar komen, is nog niet duidelijk. (Belga/INM)

Kim Clijsters past voor haar halve finale vrijdag op het WTA-grastoernooi in het Nederlandse Rosmalen (220.000 dollar). De 29-jarige Limburgse zou last hebben van een buikblessure, zo melden verschillende media. Clijsters (WTA 53) was in Rosmalen bezig aan haar comeback na drie maanden blessureleed. Ze won in de eerste ronde moeizaam van de de Zwitserse Romina Oprandi (WTA 69), haar tweede wedstrijd tegen de Oekraïense Kateryna Bondarenko (WTA 66) liep een stuk vlotter. Donderdag schakelde ze in de kwartfinales de Italiaanse Francesca Schiavone (WTA 26) uit. In de halve finales was Urszula Radwanska (WTA 64) haar tegenstandster. Door het forfait van Clijsters staat de Poolse meteen in de finale van het Nederlandse toernooi. Drie hoofddoelen Clijsters had voor dit seizoen nog drie hoofddoelen: Wimbledon, de Olympische Spelen en de US Open. De laatste Grand Slam van het seizoen zou ook haar laatste toernooi als profspeelster worden, of die objectieven door de blessure in gevaar komen, is nog niet duidelijk. (Belga/INM)