Clijsters (WTA 1031) kreeg voor de Australian Open, waarvan de hoofdtabel op 8 februari start, een uitnodiging, maar wees die af. De Australische Arina Rodionova (WTA 169) nam de wildcard over.

De Limburgse maakte vorig jaar haar derde comeback op het WTA-circuit. De voormalige nummer 1 van de wereld speelde in 2020, mede door de coronacrisis, uiteindelijk slechts drie officiële duels, die ze telkens verloor. Ze kwam begin september op de US Open voor het laatst in actie.

De Australian Open is door de coronapandemie met drie weken opgeschoven en begint nu op 8 februari. De deelnemers moeten bij aankomst in Australië veertien dagen in quarantaine, waarbij ze vijf uur per dag mogen trainen en voortdurend getest worden op het virus.

Clijsters (WTA 1031) kreeg voor de Australian Open, waarvan de hoofdtabel op 8 februari start, een uitnodiging, maar wees die af. De Australische Arina Rodionova (WTA 169) nam de wildcard over. De Limburgse maakte vorig jaar haar derde comeback op het WTA-circuit. De voormalige nummer 1 van de wereld speelde in 2020, mede door de coronacrisis, uiteindelijk slechts drie officiële duels, die ze telkens verloor. Ze kwam begin september op de US Open voor het laatst in actie. De Australian Open is door de coronapandemie met drie weken opgeschoven en begint nu op 8 februari. De deelnemers moeten bij aankomst in Australië veertien dagen in quarantaine, waarbij ze vijf uur per dag mogen trainen en voortdurend getest worden op het virus.