Kim Clijsters moet door een overbelaste rechterpols en -schouder vier tot zes weken rusten. Dat meldt haar management. Daardoor mist ze zeker de halve finale van de Fed Cup tegen Tsjechië (16 en 17 april) en het WTA-toernooi in Madrid (30 april - 8 mei).

Als de revalidatie gunstig verloopt, hoopt Clijsters fit te zijn voor het WTA-toernooi van Rome op 9 mei, twee weken voor de start van Roland Garros.

Kwaaltjes

"Ik vind dit ontzettend jammer", reageert Clijsters. "Die Fed Cup is echt iets waar ik naar uitkeek. Maar ik voelde wel dat er iets niet in de haak was: te veel kleine kwaaltjes na elkaar die niet leken te verdwijnen. Dat kruipt dan ook in je hoofd."

"Ik wil vermijden dat het chronisch wordt. Ik wil er dit jaar echt bij zijn op Roland Garros. Er zit nu dus niks anders op dan te rusten. We gaan wel door met veel fysio en oefeningen om de omliggende spieren te versterken."

Vervanging

De 17-jarige Alison Van Uytvanck zal Clijsters vervangen in het Fed Cup-team voor de halve finale van de Wereldgroep tegen Tsjechië, op 16 en 17 april in de Spiroudôme van Charleroi.

Van Uytvanck staat op de WTA-ranking op plaats 603 en is 21ste op de wereldranglijst voor junioren. Ze pakte dit seizoen al vijf internationale titels (waaronder drie ITF-toernooien bij de junioren), waardoor ze een sprong maakte van meer dan 200 plaatsen op de wereldranglijst. (Belga/KVDA)

Kim Clijsters moet door een overbelaste rechterpols en -schouder vier tot zes weken rusten. Dat meldt haar management. Daardoor mist ze zeker de halve finale van de Fed Cup tegen Tsjechië (16 en 17 april) en het WTA-toernooi in Madrid (30 april - 8 mei). Als de revalidatie gunstig verloopt, hoopt Clijsters fit te zijn voor het WTA-toernooi van Rome op 9 mei, twee weken voor de start van Roland Garros. Kwaaltjes "Ik vind dit ontzettend jammer", reageert Clijsters. "Die Fed Cup is echt iets waar ik naar uitkeek. Maar ik voelde wel dat er iets niet in de haak was: te veel kleine kwaaltjes na elkaar die niet leken te verdwijnen. Dat kruipt dan ook in je hoofd." "Ik wil vermijden dat het chronisch wordt. Ik wil er dit jaar echt bij zijn op Roland Garros. Er zit nu dus niks anders op dan te rusten. We gaan wel door met veel fysio en oefeningen om de omliggende spieren te versterken." Vervanging De 17-jarige Alison Van Uytvanck zal Clijsters vervangen in het Fed Cup-team voor de halve finale van de Wereldgroep tegen Tsjechië, op 16 en 17 april in de Spiroudôme van Charleroi. Van Uytvanck staat op de WTA-ranking op plaats 603 en is 21ste op de wereldranglijst voor junioren. Ze pakte dit seizoen al vijf internationale titels (waaronder drie ITF-toernooien bij de junioren), waardoor ze een sprong maakte van meer dan 200 plaatsen op de wereldranglijst. (Belga/KVDA)