Clijsters wint van Oprandi bij comeback in Rosmalen

© Belga

Kim Clijsters (WTA 50) heeft haar comeback na drie maanden blessureleed op het WTA-grastoernooi in het Nederlandse Rosmalen (225.000 dollar) niet gemist.

De 29-jarige Limburgse haalde het in de eerste ronde in drie sets van de Zwitserse Romina Oprandi (WTA 69): 6-7 (5/7), 6-2 en 6-3 na 1 uur en 48 minuten.

Clijsters had het in het matchbegin moeilijk tegen Oprandi en moest in het eerste game al meteen haar opslag prijsgeven. De Limburgse herstelde zich meteen en liep vlot uit tot 1-4. De wedstrijd kantelde echter volledig en de Zwitserse kwam 5-5 gelijk. Een tiebreak kon niet meer vermeden worden en daarin liet Clijsters het afweten: 6-7 (5/7).

In begin van de tweede set kwam Clijsters opnieuw op achterstand, maar dan schakelde de Limburgse een versnelling hoger. Oprandi kwam niet meer in haar spel en Clijsters haalde set twee dan ook met 6-2 binnen. In de beslissende derde set gaf de voormalige nummer één van het vrouwentennis de match niet meer uit handen: 6-3.

Het was het tweede onderlinge duel tussen beide speelsters. Vorig jaar stonden ze in Rosmalen in de tweede ronde tegenover elkaar. Toen haalde Oprandi het en hield Clijsters aan het duel een vervelende enkelblessure op, die haar later deelname aan Wimbledon zou kosten.

In de tweede ronde neemt Clijsters het dit jaar op tegen de winnares van het duel tussen het Italiaanse tweede reekshoofd Sara Errani (WTA 10) en de Oekraïense Kateryna Bondarenko (WTA 66). (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content