Kim Clijsters viert haar comeback in maart komend jaar op het WTA-toernooi in het Mexicaanse Monterrey (2-8 maart), zo maakte ze maandag bekend op Instagram. Daarna volgen in principe Indian Wells (9-22 maart) en Charleston (4-12 april) in de Verenigde Staten.

De 36-jarige Clijsters kondigde in september haar tweede comeback in het proftennis aan en mikte daarbij meteen op de Australian Open, waarvoor ze een wildcard zou krijgen. De voormalige nummer een van de wereld liep echter een knieblessure op, waardoor haar comeback vertraging opliep.

Maart is nu het nieuwe doel. 'Ik wou laten weten dat het de afgelopen weken erg goed ging met mijn knie', vertelde Clijsters in een videoboodschap op Instagram. 'Ze voelt al een pak beter aan, ook al is ze nog niet helemaal hersteld. Op training voer ik de intensiteit op. Ik kijk ernaar uit mijn eerste toernooi te mogen spelen. De voorbereiding heeft lang genoeg geduurd, nu moet ik nog enkele weken geduldig zijn en dan ben ik klaar om te vertrekken.'

In 2009 maakte Clijsters na twee jaar een eerste comeback en die bleek een schot in de roos. Ze won nog drie van haar vier grandslamtitels. Eind 2012 zegde ze het circuit opnieuw vaarwel. De Limburgse won in totaal 41 WTA-titels, waaronder vier grandslams (US Open 2005, 2009 en 2010, Australian Open 2011) en drie keer de Masters. Indian Wells won ze twee keer, in 2003 en 2005. Telkens was de Amerikaanse Lindsay Davenport de tegenstandster in de finale. In 2001 verloor ze er de finale van Serena Williams. In het dubbelspel werd ze er in 2003 samen met de Japanse Ai Sugiyama verliezend finaliste. De dubbeltitel ging toen naar Davenport en haar landgenote Lisa Raymond. Op het hardcourttoernooi van Monterrey en het WTA-toernooi op groene gravel in Charleston speelde ze nooit eerder.

Kim Clijsters viert haar comeback in maart komend jaar op het WTA-toernooi in het Mexicaanse Monterrey (2-8 maart), zo maakte ze maandag bekend op Instagram. Daarna volgen in principe Indian Wells (9-22 maart) en Charleston (4-12 april) in de Verenigde Staten.De 36-jarige Clijsters kondigde in september haar tweede comeback in het proftennis aan en mikte daarbij meteen op de Australian Open, waarvoor ze een wildcard zou krijgen. De voormalige nummer een van de wereld liep echter een knieblessure op, waardoor haar comeback vertraging opliep. Maart is nu het nieuwe doel. 'Ik wou laten weten dat het de afgelopen weken erg goed ging met mijn knie', vertelde Clijsters in een videoboodschap op Instagram. 'Ze voelt al een pak beter aan, ook al is ze nog niet helemaal hersteld. Op training voer ik de intensiteit op. Ik kijk ernaar uit mijn eerste toernooi te mogen spelen. De voorbereiding heeft lang genoeg geduurd, nu moet ik nog enkele weken geduldig zijn en dan ben ik klaar om te vertrekken.' In 2009 maakte Clijsters na twee jaar een eerste comeback en die bleek een schot in de roos. Ze won nog drie van haar vier grandslamtitels. Eind 2012 zegde ze het circuit opnieuw vaarwel. De Limburgse won in totaal 41 WTA-titels, waaronder vier grandslams (US Open 2005, 2009 en 2010, Australian Open 2011) en drie keer de Masters. Indian Wells won ze twee keer, in 2003 en 2005. Telkens was de Amerikaanse Lindsay Davenport de tegenstandster in de finale. In 2001 verloor ze er de finale van Serena Williams. In het dubbelspel werd ze er in 2003 samen met de Japanse Ai Sugiyama verliezend finaliste. De dubbeltitel ging toen naar Davenport en haar landgenote Lisa Raymond. Op het hardcourttoernooi van Monterrey en het WTA-toernooi op groene gravel in Charleston speelde ze nooit eerder.