'We hebben alles gedaan wat we konden.' De uitspraak van Djordje Djokovic, de broer van Novak en toernooidirecteur van de Adria Tour, was op zijn zachtst gezegd een beetje vreemd.

Nadat Grigor Dimitrov bekendgemaakt had dat hij positief had getest op het coronavirus, belegde Djordje een persconferentie. Daar zei hij, geflankeerd door tennislegende Goran Ivanisevic: 'Het spijt ons. We hebben geprobeerd om alle maatregelen die opgelegd waren door de regering van Servië en van Kroatië, te respecteren. En we hebben ze ook gerespecteerd. We hebben van onze kant al het nodige gedaan. Spijtig genoeg is Grigor positief.'

Intussen heeft het coronavirus ook Borna Coric, eveneens aanwezig op de Adria Tour, te pakken. Ook Kristijan Groh, de trainer van Dimitrov, en Marko Paniki, de fysiektrainer van Djokovic, testten al positief. Vermoedelijk zal het daar niet bij blijven.

Verantwoordelijkheidszin?

'Great time on the grass with the boys', schreef Novak Djokovic op zijn sociale media op 11 juni. Voor aanvang van een voetbalmatch, als opwarmertje voor de Adria Tour, poseert hij samen met een vijftiental andere personen op een foto waar de regels van social distancing duidelijk niet toegepast worden. Ook op de afbeelding: Alexander Zverev, Dominic Thiem en... Grigor Dimitrov.

Op andere foto's voor en tijdens de Adria Tour, waar ook onder meer Marin Cilic aan deelnam, leek het alsof het coronavirus voorgoed verdwenen is.

Lees verder onder de Instagramposts.

View this post on Instagram

Day☝🏼🎾 @adriatourofficial #AdriaTour

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

Bovendien werden de wedstrijden van het tennistoernooi in verschillende Balkanlanden afgehaspeld mét publiek in het stadion.

Het kwam Djokovic op heel wat kritiek in de tenniswereld te staan. Velen vonden dat hij in tijden van een pandemie meer verantwoordelijkheidszin aan de dag zou kunnen leggen.

US Open

Ook Djokovic' houding tegenover de organisatie van de US Open zette heel wat kwaad bloed. Het Amerikaanse tennistoernooi zou op 31 augustus van start willen gaan, maar dat onder strikte veiligheidsvoorwaarden.

Een aantal van die voorwaarden ziet Djokovic niet zitten, maakte hij al bekend. 'De regels die we moeten respecteren, zijn extreem. We moeten overnachten in hotels op de luchthaven, om twee of drie keer per week getest te kunnen worden. Bovendien mogen we maar één persoon meenemen naar de tennisclub, wat echt onmogelijk is. Ik wil maar zeggen: we hebben onze trainer nodig, onze fysiektrainer, onze kinesist,...'

Uitspraken die alvast niet in goede aarde vielen bij Daniele Collins, een Amerikaanse tennisster die op de 51e plaats op de WTA-ranking staat: 'Ook de tennissers die niet met een hele entourage reizen, moeten straks weer aan de slag', schreef ze op Instagram. 'En het zou leuk zijn als de beste speler van de wereld deze kans zou steunen en het niet zou verpesten voor de spelers en de fans.'

'We hebben alles gedaan wat we konden.' De uitspraak van Djordje Djokovic, de broer van Novak en toernooidirecteur van de Adria Tour, was op zijn zachtst gezegd een beetje vreemd. Nadat Grigor Dimitrov bekendgemaakt had dat hij positief had getest op het coronavirus, belegde Djordje een persconferentie. Daar zei hij, geflankeerd door tennislegende Goran Ivanisevic: 'Het spijt ons. We hebben geprobeerd om alle maatregelen die opgelegd waren door de regering van Servië en van Kroatië, te respecteren. En we hebben ze ook gerespecteerd. We hebben van onze kant al het nodige gedaan. Spijtig genoeg is Grigor positief.'Intussen heeft het coronavirus ook Borna Coric, eveneens aanwezig op de Adria Tour, te pakken. Ook Kristijan Groh, de trainer van Dimitrov, en Marko Paniki, de fysiektrainer van Djokovic, testten al positief. Vermoedelijk zal het daar niet bij blijven.'Great time on the grass with the boys', schreef Novak Djokovic op zijn sociale media op 11 juni. Voor aanvang van een voetbalmatch, als opwarmertje voor de Adria Tour, poseert hij samen met een vijftiental andere personen op een foto waar de regels van social distancing duidelijk niet toegepast worden. Ook op de afbeelding: Alexander Zverev, Dominic Thiem en... Grigor Dimitrov. Op andere foto's voor en tijdens de Adria Tour, waar ook onder meer Marin Cilic aan deelnam, leek het alsof het coronavirus voorgoed verdwenen is. Lees verder onder de Instagramposts.Bovendien werden de wedstrijden van het tennistoernooi in verschillende Balkanlanden afgehaspeld mét publiek in het stadion.Het kwam Djokovic op heel wat kritiek in de tenniswereld te staan. Velen vonden dat hij in tijden van een pandemie meer verantwoordelijkheidszin aan de dag zou kunnen leggen.Ook Djokovic' houding tegenover de organisatie van de US Open zette heel wat kwaad bloed. Het Amerikaanse tennistoernooi zou op 31 augustus van start willen gaan, maar dat onder strikte veiligheidsvoorwaarden. Een aantal van die voorwaarden ziet Djokovic niet zitten, maakte hij al bekend. 'De regels die we moeten respecteren, zijn extreem. We moeten overnachten in hotels op de luchthaven, om twee of drie keer per week getest te kunnen worden. Bovendien mogen we maar één persoon meenemen naar de tennisclub, wat echt onmogelijk is. Ik wil maar zeggen: we hebben onze trainer nodig, onze fysiektrainer, onze kinesist,...'Uitspraken die alvast niet in goede aarde vielen bij Daniele Collins, een Amerikaanse tennisster die op de 51e plaats op de WTA-ranking staat: 'Ook de tennissers die niet met een hele entourage reizen, moeten straks weer aan de slag', schreef ze op Instagram. 'En het zou leuk zijn als de beste speler van de wereld deze kans zou steunen en het niet zou verpesten voor de spelers en de fans.'