Om een plaats in de kwartfinales wacht Goffin een confrontatie met de Zwitser Roger Federer (ATP-3), vijf keer winnaar en twee keer runner-up op het hardcourt van Flushing Meadows.

Vrijdag had Federer slechts 1 uur en 20 minuten nodig om zich met 6-2, 6-2 en 6-1 van de Brit Daniel Evans (ATP-58) te ontdoen. Alleen al de eerste set tussen Goffin en Carreno Busta nam meer tijd in beslag. Goffin speelde negen keer eerder tegen Federer.

Eén keer wist hij de Zwitser te verslaan. Dat gebeurde eind 2017 in de halve finales van de ATP Finals in Londen (2-6, 6-3, 6-4). In juni van dit jaar stonden de twee al tegenover elkaar op het gras van Halle. Daar hield Federer Goffin met 7-6 (7/2) en 6-1 van toernooiwinst.

Om een plaats in de kwartfinales wacht Goffin een confrontatie met de Zwitser Roger Federer (ATP-3), vijf keer winnaar en twee keer runner-up op het hardcourt van Flushing Meadows. Vrijdag had Federer slechts 1 uur en 20 minuten nodig om zich met 6-2, 6-2 en 6-1 van de Brit Daniel Evans (ATP-58) te ontdoen. Alleen al de eerste set tussen Goffin en Carreno Busta nam meer tijd in beslag. Goffin speelde negen keer eerder tegen Federer. Eén keer wist hij de Zwitser te verslaan. Dat gebeurde eind 2017 in de halve finales van de ATP Finals in Londen (2-6, 6-3, 6-4). In juni van dit jaar stonden de twee al tegenover elkaar op het gras van Halle. Daar hield Federer Goffin met 7-6 (7/2) en 6-1 van toernooiwinst.