David Goffin sneuvelt in finale tegen Roger Federer op ATP Bazel

David Goffin heeft het ATP-toernooi in het Zwitserse Bazel niet kunnen winnen. In de finale bleek topreekshoofd Roger Federer, het nummer twee van de wereld, in twee sets te sterk voor de 23-jarige Luikenaar: twee keer 6-2 na amper 52 minuten.

Goffin kon dus geen revanche pakken voor de achtste finales van Roland Garros in 2012, het toernooi van de doorbraak voor de Luikenaar. Toen kegelde de Zwitser onze landgenoot in vier sets uit het toernooi.

Zevende reekshoofd Goffin, die begin deze week in Bazel de competitie hervatte na een korte afwezigheid door ziekte, kan echter terugblikken op een uitstekend toernooi. Tegen Raonic speelde hij naar eigen zeggen zijn beste tennis ooit, maar in de finale tegen de in Bazel geboren Roger Federer stond de Luikenaar voor een bijna onmogelijke opdracht. De Zwitser heeft immers de goede vorm al een tijdje te pakken en won eerder het toernooi al vijf keer. Hij speelde zondag de 123e ATP-finale in zijn carrière en won er daarvan liefst 82.

Voor Goffin was het de derde ATP-finale in zijn carrière, tevens de derde dit seizoen. In zijn vorige twee finales trok hij telkens aan het langste eind. Zo won hij dit jaar het indoortoernooi in het Franse Metz en het graveltoernooi in het Oostenrijkse Kitzbühel. Het was in Bazel wel nog maar de eerste keer dat hij zich voor de finale van een ATP 500-toernooi wist te plaatsen.

Met de nederlaag tegen de Zwitserse voormalige nummer een van de wereld kwam er ook een einde aan een knappe reeks van zestien zeges op een rij. Goffin kan wel nog altijd indrukwekkende statistieken voorleggen: zo boekte hij in de voorbije 46 wedstrijden wel 43 overwinningen. (Belga)