Daviscupfinale: 'België is allesbehalve favoriet, maar was dat in vorige rondes ook niet'

23/11/17 om 07:56 - Bijgewerkt om 13:47

De Belgische tennismannen doen voor de tweede keer in drie jaar tijd een gooi naar Daviscupwinst. In de finale wacht vrijdag, zaterdag en zondag Frankrijk. Alles wat u moet weten, in vijf vragen aan en antwoorden van onze tenniswatcher Chris Tetaert.

België speelt voor de tweede keer in drie jaar tijd de Daviscupfinale, en dat een week na de knappe finaleplaats van David Goffin op de Masters. Maar behalve Goffin scheren de Belgen individueel geen hoge toppen. Hoe is het succes van de nationale ploeg dan te verklaren?

'Er staat in de eerste plaats een team, wat wellicht de grootste verdienste van kapitein Johan Van Herck is. Dat was een belangrijk werkpunt toen hij in 2011 Réginald Willems, die ook de persoonlijke coach van Olivier Rochus was, opvolgde: iedereen meekrijgen. De privécoaches van álle spelers waren opnieuw welkom en er werd een professionele structuur rond de ploeg neergezet. Kinesitherapeut, osteopaat, trainers, sparringpartners, besnaarder... Geen enkele Belgische tennisser kan het zich financieel permitteren om met zo'n staf rond te reizen.'
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Sport/Voetbalmagazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Sport/Voetbalmagazine

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee