Roger Federer is met de dood bedreigd door een blogger op de Chinese site baidu.com. "Op 6 oktober wil ik Federer vermoorden met als doel het tennis te laten verdwijnen", luidde de niet mis te verstane mededeling van de blogger die ondertekende met de naam 'Blue Cat Polytheistic Religion Founder 07'.

De organisatoren in Shanghai willen niets aan het toeval overlaten. "We zijn op de hoogte van de gebeurtenissen en nemen deze zaak dan ook au sérieux. Alle veiligheidsmaatregelen zijn genomen opdat de tennissers veilig en op hun gemak kunnen zijn," klinkt het. "We hopen dat het enkel bij een dreigement blijft en dat deze persoon dit niet in daden zal omzetten".

Aanslagen op tennissers zijn zeldzaam, maar in 1993 werd toenmalig nummer één van de wereld Monica Seles op het WTA-toernooi in Hamburg neergestoken door een fan van de Duitse Steffi Graff. Nadien stond de Amerikaanse twee jaar aan de kant. (AFP/Belga/KVDA)

Roger Federer is met de dood bedreigd door een blogger op de Chinese site baidu.com. "Op 6 oktober wil ik Federer vermoorden met als doel het tennis te laten verdwijnen", luidde de niet mis te verstane mededeling van de blogger die ondertekende met de naam 'Blue Cat Polytheistic Religion Founder 07'. De organisatoren in Shanghai willen niets aan het toeval overlaten. "We zijn op de hoogte van de gebeurtenissen en nemen deze zaak dan ook au sérieux. Alle veiligheidsmaatregelen zijn genomen opdat de tennissers veilig en op hun gemak kunnen zijn," klinkt het. "We hopen dat het enkel bij een dreigement blijft en dat deze persoon dit niet in daden zal omzetten". Aanslagen op tennissers zijn zeldzaam, maar in 1993 werd toenmalig nummer één van de wereld Monica Seles op het WTA-toernooi in Hamburg neergestoken door een fan van de Duitse Steffi Graff. Nadien stond de Amerikaanse twee jaar aan de kant. (AFP/Belga/KVDA)