De 26-jarige Mertens won het dubbeltoernooi vorig jaar samen met de Taiwanese Hsieh Su-wei. Daarvoor won ze ook al twee andere Grand Slams in het dubbel: de US Open 2019 en de Australian Open 2021 met de Wit-Russin Aryna Sabalenka. Dit jaar haalde de Limburgse de halve finales van de Australian Open en de achtste finales op Roland Garros, samen met de Russin Veronika Kudermetova. Die laatste is afwezig in Londen door de uitsluiting van alle (Wit-)Russische spelers na de Russische inval in Oekraïne.

"Het gebeurt niet elke dag dat je de kans krijgt om op het Centre Court te spelen op Wimbledon. Het gebeurt maar een paar keer in een mensenleven", blikte Mertens vooruit in aanloop naar de finale. "Dus we gaan alles geven." In het enkeltoernooi werd Mertens (WTA 31) uitgeschakeld in de vierde ronde (achtste finales) door Ons Jabeur, de Tunesische nummer twee van de wereld en nadien verliezend finalsite.

De 26-jarige Mertens won het dubbeltoernooi vorig jaar samen met de Taiwanese Hsieh Su-wei. Daarvoor won ze ook al twee andere Grand Slams in het dubbel: de US Open 2019 en de Australian Open 2021 met de Wit-Russin Aryna Sabalenka. Dit jaar haalde de Limburgse de halve finales van de Australian Open en de achtste finales op Roland Garros, samen met de Russin Veronika Kudermetova. Die laatste is afwezig in Londen door de uitsluiting van alle (Wit-)Russische spelers na de Russische inval in Oekraïne. "Het gebeurt niet elke dag dat je de kans krijgt om op het Centre Court te spelen op Wimbledon. Het gebeurt maar een paar keer in een mensenleven", blikte Mertens vooruit in aanloop naar de finale. "Dus we gaan alles geven." In het enkeltoernooi werd Mertens (WTA 31) uitgeschakeld in de vierde ronde (achtste finales) door Ons Jabeur, de Tunesische nummer twee van de wereld en nadien verliezend finalsite.