De 26-jarige Mertens had ook de twee vorige ontmoetingen tegen de 31-jarige Begu gewonnen, allebei in 2017, in de Fed Cup en de halve finales van het WTA-toernooi van Istanboel. In de zestiende finales neemt Belgiës nummer 1 het op tegen de Kazachse Elena Rybakina (WTA 12) of de Chinese Shuai Zhang (WTA 74).

Mertens is de laatste landgenoot die 'down under' in het enkelspel actief is.

Later donderdag komt Elise Mertens nog een tweede keer de baan op. Aan de zijde van de Russische Veronika Kudermetova, met wie ze het derde reekshoofd vormt, neemt ze het in de eerste ronde van het vrouwen dubbel op tegen de Russin Anna Blinkova en de Wit-Russin Aliaksandra Sasnovich.

De derde ronde

Elise Mertens (WTA 26) neemt het in de derde ronde op tegen Shuai Zhang (WTA 74). De Chinese zag donderdag haar Kazachse tegenstander Elena Rybakina (WTA 12) opgeven bij een 6-4, 1-0 achterstand.

Mertens speelde al drie keer tegen de 32-jarige Chinese. Mertens leidt in de onderlinge confrontaties met 2-1 en won ook hun laatste ontmoeting, vorig jaar in Madrid.

De 26-jarige Mertens had ook de twee vorige ontmoetingen tegen de 31-jarige Begu gewonnen, allebei in 2017, in de Fed Cup en de halve finales van het WTA-toernooi van Istanboel. In de zestiende finales neemt Belgiës nummer 1 het op tegen de Kazachse Elena Rybakina (WTA 12) of de Chinese Shuai Zhang (WTA 74). Mertens is de laatste landgenoot die 'down under' in het enkelspel actief is. Later donderdag komt Elise Mertens nog een tweede keer de baan op. Aan de zijde van de Russische Veronika Kudermetova, met wie ze het derde reekshoofd vormt, neemt ze het in de eerste ronde van het vrouwen dubbel op tegen de Russin Anna Blinkova en de Wit-Russin Aliaksandra Sasnovich. Elise Mertens (WTA 26) neemt het in de derde ronde op tegen Shuai Zhang (WTA 74). De Chinese zag donderdag haar Kazachse tegenstander Elena Rybakina (WTA 12) opgeven bij een 6-4, 1-0 achterstand. Mertens speelde al drie keer tegen de 32-jarige Chinese. Mertens leidt in de onderlinge confrontaties met 2-1 en won ook hun laatste ontmoeting, vorig jaar in Madrid.