Onze landgenote won na 2 uur in twee sets: 7-5 en 6-4.

In de achtste finale wacht de 26-jarige Kroatische Petra Martic (WTA 81), die vrijdag afrekende met de Thaise Luksika Kumkhum (WTA 124) in drie sets (6-3, 3-6 en 7-5) en in de eerste ronde onze landgenote Alison Van Uytvanck (WTA 77) uitschakelde.

Beide dames namen het in het enkelspel nooit eerder tegen elkaar op in een officiële wedstrijd.

In het dubbelspel heeft Mertens heeft zich aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde.In Melbourne gingen Mertens en Schuurs er in de eerste ronde in twee sets uit tegen het Australische duo Ashleigh Barty en Casey DellAcqua, derde reekshoofden: 6-3 en 7-5 na 1 uur en 18 minuten.

Onze landgenote won na 2 uur in twee sets: 7-5 en 6-4.In de achtste finale wacht de 26-jarige Kroatische Petra Martic (WTA 81), die vrijdag afrekende met de Thaise Luksika Kumkhum (WTA 124) in drie sets (6-3, 3-6 en 7-5) en in de eerste ronde onze landgenote Alison Van Uytvanck (WTA 77) uitschakelde. Beide dames namen het in het enkelspel nooit eerder tegen elkaar op in een officiële wedstrijd. In het dubbelspel heeft Mertens heeft zich aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde.In Melbourne gingen Mertens en Schuurs er in de eerste ronde in twee sets uit tegen het Australische duo Ashleigh Barty en Casey DellAcqua, derde reekshoofden: 6-3 en 7-5 na 1 uur en 18 minuten.