Elise Mertens wint dubbelspel Australian Open met Aryna Sabalenka

© Getty Images

Elise Mertens heeft vrijdag aan de zijde van de Wit-Russin Aryna Sabalenka het dubbelspel op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen, op haar naam geschreven.

Mertens en Sabalenka, die het tweede reekshoofd vormen, klopten in de finale de Tsjechische tandem Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova overtuigend in twee sets: 6-2 en 6-3. De partij duurde 1 uur en 21 minuten. De Belgische en de Wit-Russin speelden een sterke eerste set en lieten het Tsjechische duo niet in de wedstrijd komen. Ook in set twee domineerden Mertens en Sabalenka, die dankzij hun eindzege de nieuwe nummer 1 van de wereld worden in het dubbelspel.

Mertens en Sabalenka dubbelen al enkele jaren succesvol samen, met in 2019 onder meer winst in Indian Wells, Miami en de US Open. De kwartfinales waren vorig jaar het eindstation voor het duo in Melbourne.

In het enkelspel kon de 25-jarige Mertens (WTA 16) zich maandag niet plaatsen voor de kwartfinales. In de vierde ronde verloor de Limburgse van de Tsjechische Karolina Muchova (WTA 27). Na een uur en 56 minuten stond de 7-6 (7/5) en 7-5 eindstand op het scorebord in de lege Margaret Court Arena.

Partner Content