Na een dikke twee uur tennis stond er 6-4, 2-6 en 6-2 op het scorebord.

Eerder op de dag verloor Elise Mertens (WTA 20) in twee sets (6-4 en 6-4) van Kristina Mladenovic (WTA 13) en won Alison Van Uytvanck (WTA 79), eveneens in twee sets (6-1 en 6-3), van Pauline Parmentier (WTA 91).

Na de twee enkelspelen van zaterdag stond het 1-1 in de tussenstand. Mertens rekende eenvoudig af met Parmentier (6-2 en 6-1), terwijl Flipkens geen vuist kon maken tegen Mladenovic (6-2 en 6-4).

'Mladenovic was niet te kloppen'

Kapitein Dominique Monami kon niet anders als zich neerleggen bij de Franse suprematie.

'Tactisch stak alles goed in elkaar bij ons', legde ze na afloop uit. 'Zowel in het enkelspel als in het dubbelspel hebben we ons ding gedaan. Spijtig genoeg kwamen we een erg sterk Frankrijk tegen. Mladenovic was niet te kloppen dit weekend. Het is lang geleden dat ik haar nog op zo'n hoog niveau zag spelen. Ze speelde heel constant, zowel in haar enkelmatchen als in het dubbelspel, en maakte heel weinig fouten. In haar wedstrijd tegen Elise bleef ze kalm, zelfs wanneer Elise op voorsprong stond in de tweede set.'

De Belgische tennissters moeten naar barrages om het behoud in de Wereldgroep te verzekeren. De loting voor die play-offs wordt dinsdagochtend (11u00) in Londen uitgevoerd.

Wit-Rusland, Nederland en Zwitserland - die zondag net als België in de kwartfinales uitgeschakeld werden - en Australië, Italië, Roemenië en Slovakije - de winnaars uit de Wereldgroep II, zijn de mogelijke tegenstanders voor de Belgen. De play-offs worden in het weekend van 21 en 22 april afgewerkt.

Na een dikke twee uur tennis stond er 6-4, 2-6 en 6-2 op het scorebord.Eerder op de dag verloor Elise Mertens (WTA 20) in twee sets (6-4 en 6-4) van Kristina Mladenovic (WTA 13) en won Alison Van Uytvanck (WTA 79), eveneens in twee sets (6-1 en 6-3), van Pauline Parmentier (WTA 91). Na de twee enkelspelen van zaterdag stond het 1-1 in de tussenstand. Mertens rekende eenvoudig af met Parmentier (6-2 en 6-1), terwijl Flipkens geen vuist kon maken tegen Mladenovic (6-2 en 6-4). Kapitein Dominique Monami kon niet anders als zich neerleggen bij de Franse suprematie.'Tactisch stak alles goed in elkaar bij ons', legde ze na afloop uit. 'Zowel in het enkelspel als in het dubbelspel hebben we ons ding gedaan. Spijtig genoeg kwamen we een erg sterk Frankrijk tegen. Mladenovic was niet te kloppen dit weekend. Het is lang geleden dat ik haar nog op zo'n hoog niveau zag spelen. Ze speelde heel constant, zowel in haar enkelmatchen als in het dubbelspel, en maakte heel weinig fouten. In haar wedstrijd tegen Elise bleef ze kalm, zelfs wanneer Elise op voorsprong stond in de tweede set.' De Belgische tennissters moeten naar barrages om het behoud in de Wereldgroep te verzekeren. De loting voor die play-offs wordt dinsdagochtend (11u00) in Londen uitgevoerd.Wit-Rusland, Nederland en Zwitserland - die zondag net als België in de kwartfinales uitgeschakeld werden - en Australië, Italië, Roemenië en Slovakije - de winnaars uit de Wereldgroep II, zijn de mogelijke tegenstanders voor de Belgen. De play-offs worden in het weekend van 21 en 22 april afgewerkt.