Roger Federer, de grootste tennisser aller tijden, kan zijn status nog eens extra in de verf zetten in Melbourne.

De 31-jarige Roger Federer, die onlangs voor de vijfde keer tot Zwitsers Sportman van het Jaar werd verkozen, start maandag als outsider aan de Australian Open.

Toch kan de Zwitser in Melbourne alweer geschiedenis schrijven. Na winst in 2004, 2006, 2007 en 2010 kan hij het toernooi immers voor een vijfde keer op zijn naam zetten.

Daarmee zou hij de enige speler worden die het toernooi vijf keer gewonnen heeft en op één zege komen van het legendarische record van Roy Emerson, de Australiër die het toernooi zes keer won. Met vier zeges blijft Federer op gelijke hoogte van André Agassi en Jack Crawford.

Roger Federer, de grootste tennisser aller tijden, kan zijn status nog eens extra in de verf zetten in Melbourne. De 31-jarige Roger Federer, die onlangs voor de vijfde keer tot Zwitsers Sportman van het Jaar werd verkozen, start maandag als outsider aan de Australian Open. Toch kan de Zwitser in Melbourne alweer geschiedenis schrijven. Na winst in 2004, 2006, 2007 en 2010 kan hij het toernooi immers voor een vijfde keer op zijn naam zetten. Daarmee zou hij de enige speler worden die het toernooi vijf keer gewonnen heeft en op één zege komen van het legendarische record van Roy Emerson, de Australiër die het toernooi zes keer won. Met vier zeges blijft Federer op gelijke hoogte van André Agassi en Jack Crawford.