Het akkefietje tussen mevrouw Federer en Stan Wawrinka dateert van de voorbije Masters in Londen. In de halve finale moest Federer het daar opnemen tegen zijn landgenoot. De grootmeester won, maar achteraf stelde Wawrinka het gedrag van Mirka in vraag. De echtgenote van Federer zou bij zowat elke opslag van hem al te veel lawaai maken en zou op een bepaald moment ook 'huilbaby' in het Frans geroepen hebben. Volgens insiders ontspon er zich nadien in de kleedkamers een minutenlange discussie tussen Federer en Wawrinka.

Vervelend, want net nu staat het Zwitserse tennis voor een cruciale periode. Dit weekend vindt in Lille de finale van de Daviscup plaats, een clash tussen Frankrijk en Zwitserland. Wawrinka en Federer zijn uiteraard dé toptroeven van Zwitserland, ze komen dus maar beter goed overeen.

Federer deed ondertussen zijn best om de plooien weer glad te strijken, want hij heeft Wawrinka nodig om zijn ultieme droom te verwezenlijken: Zwitserland de allereerste Daviscupzege schenken en tegelijkertijd ook zijn persoonlijke, nu al duizelingwekkende palmares vervolmaken.

Dat het de Fed-Express menens is, mag besloten worden uit zijn forfait voor de Mastersfinale tegen Novak Djokovic. Federer sukkelt al enige tijd met de rug en vond het beter die te laten rusten met het oog op de Daviscupfinale. Veelbetekenend. Net op tijd is Federer klaar voor dat treffen met Frankrijk. "We zullen wel zien of ik honderd procent fit ben", zei hij op de persconferentie vooraf. "Alleen de wedstrijd geeft antwoorden. Maar als ik op de baan stap, wil dat wel zeggen dat ik kan spelen natuurlijk."

Dit is het programma van de finale tussen Frankrijk en Zwitserland:

Vrijdag 21 november

vanaf 13u: Tsonga (ATP 12) - Wawrinka (ATP 4)

nadien: Monfils (19) - Federer (2)

Zaterdag 22 november om 14u30

Benneteau/Gasquet - Chiudinelli/Lammer

Zondag 23 november

Vanaf 12u: Tsonga - Federer

Nadien: Monfils - Wawrinka

Het akkefietje tussen mevrouw Federer en Stan Wawrinka dateert van de voorbije Masters in Londen. In de halve finale moest Federer het daar opnemen tegen zijn landgenoot. De grootmeester won, maar achteraf stelde Wawrinka het gedrag van Mirka in vraag. De echtgenote van Federer zou bij zowat elke opslag van hem al te veel lawaai maken en zou op een bepaald moment ook 'huilbaby' in het Frans geroepen hebben. Volgens insiders ontspon er zich nadien in de kleedkamers een minutenlange discussie tussen Federer en Wawrinka. Vervelend, want net nu staat het Zwitserse tennis voor een cruciale periode. Dit weekend vindt in Lille de finale van de Daviscup plaats, een clash tussen Frankrijk en Zwitserland. Wawrinka en Federer zijn uiteraard dé toptroeven van Zwitserland, ze komen dus maar beter goed overeen.Federer deed ondertussen zijn best om de plooien weer glad te strijken, want hij heeft Wawrinka nodig om zijn ultieme droom te verwezenlijken: Zwitserland de allereerste Daviscupzege schenken en tegelijkertijd ook zijn persoonlijke, nu al duizelingwekkende palmares vervolmaken. Dat het de Fed-Express menens is, mag besloten worden uit zijn forfait voor de Mastersfinale tegen Novak Djokovic. Federer sukkelt al enige tijd met de rug en vond het beter die te laten rusten met het oog op de Daviscupfinale. Veelbetekenend. Net op tijd is Federer klaar voor dat treffen met Frankrijk. "We zullen wel zien of ik honderd procent fit ben", zei hij op de persconferentie vooraf. "Alleen de wedstrijd geeft antwoorden. Maar als ik op de baan stap, wil dat wel zeggen dat ik kan spelen natuurlijk."Dit is het programma van de finale tussen Frankrijk en Zwitserland:Vrijdag 21 november vanaf 13u: Tsonga (ATP 12) - Wawrinka (ATP 4)nadien: Monfils (19) - Federer (2)Zaterdag 22 november om 14u30Benneteau/Gasquet - Chiudinelli/LammerZondag 23 novemberVanaf 12u: Tsonga - FedererNadien: Monfils - Wawrinka