Van vrijdag 4 maart tot zondag 6 maart neemt België het in deachtste finales van de Daviscup op tegen Spanje. Filip Dewulf blikt in Sport/Voetbalmagazine uitgebreid vooruit naar de confrontatie.

We vroegen hem waarom Dick Norman er niet bij is. "Dat is de keuze van kapitein Reginald Willems. Ik denk dat die twee eens moeten gaan samen zitten. Dick was ontgoocheld dat hij niet geselecteerd was tegen Tsjechië, waar Willems voor vier enkelspelspelers koos."

"Dick was toen zo boos dat hij zich niet beschikbaar stelde voor Australië, waardoor de kapitein weer slecht reageerde. 'Ik wil niet werken met spelers die à la carte hun wedstrijden kiezen.' Ik had Dick erbij genomen, vooral omdat het dubbelspel Spanjes enige zwakke punt is."

S/VM: Reginald Willems was in jouw tijd een speler die zijn hoogste niveau in 2000 haalde, toen hij 145e was. Vind je hem een goeie keuze?

Dewulf: "Ja. Hij is slim, rustig, tactisch sterk en kent de spelers. We zijn een klein land dat niet echt geld heeft om een onafhankelijke coach over de hele wereld te laten reizen, zoals Frankrijk dat met Guy Forget doet. In mijn tijd zijn we Eduardo Masso nog gaan vragen om een stap opzij te zetten. Omdat hij geen coach was van een van de spelers, zag hij ons niet in het buitenland bezig."

"Nu Willems voor Darcis kiest en niet voor Norman, heb je wel discussie, maar normaal gezien tilt men er niet zwaar aan dat de kapitein de coach is van een van de spelers. Norman is het eerste akkefietje sinds hij die job doet."

(Geert Foutré)

België vs Spanje Achtste finales Daviscup Spiroudome Charleroi 4 t/m 6 maart, elke dag vanaf 14.30 uur

België

Kapitein: Réginald Willems

Xavier Malisse (ATP 51)

Olivier Rochus (ATP 115)

Steve Darcis (ATP 129)

Ruben Bemelmans (ATP 144)

Spanje

Kapitein: Albert Costa

Rafael Nadal (ATP 1)

David Ferrer (ATP 6)

Fernando Verdasco (ATP 9)

Feliciano Lopez (ATP 40)

Van vrijdag 4 maart tot zondag 6 maart neemt België het in deachtste finales van de Daviscup op tegen Spanje. Filip Dewulf blikt in Sport/Voetbalmagazine uitgebreid vooruit naar de confrontatie. We vroegen hem waarom Dick Norman er niet bij is. "Dat is de keuze van kapitein Reginald Willems. Ik denk dat die twee eens moeten gaan samen zitten. Dick was ontgoocheld dat hij niet geselecteerd was tegen Tsjechië, waar Willems voor vier enkelspelspelers koos." "Dick was toen zo boos dat hij zich niet beschikbaar stelde voor Australië, waardoor de kapitein weer slecht reageerde. 'Ik wil niet werken met spelers die à la carte hun wedstrijden kiezen.' Ik had Dick erbij genomen, vooral omdat het dubbelspel Spanjes enige zwakke punt is." S/VM: Reginald Willems was in jouw tijd een speler die zijn hoogste niveau in 2000 haalde, toen hij 145e was. Vind je hem een goeie keuze?Dewulf: "Ja. Hij is slim, rustig, tactisch sterk en kent de spelers. We zijn een klein land dat niet echt geld heeft om een onafhankelijke coach over de hele wereld te laten reizen, zoals Frankrijk dat met Guy Forget doet. In mijn tijd zijn we Eduardo Masso nog gaan vragen om een stap opzij te zetten. Omdat hij geen coach was van een van de spelers, zag hij ons niet in het buitenland bezig." "Nu Willems voor Darcis kiest en niet voor Norman, heb je wel discussie, maar normaal gezien tilt men er niet zwaar aan dat de kapitein de coach is van een van de spelers. Norman is het eerste akkefietje sinds hij die job doet." (Geert Foutré)