Flipkens en Bemelmans stranden in tweede ronde Australian Open

17/01/18 om 05:06 - Bijgewerkt om 05:06

Bron: Belga

Kirsten Flipkens (WTA 75) is woensdag uitgeschakeld in de tweede ronde van de Australian Open in Melbourne. Ook Ruben Bemelmans verloor zijn partij en moest terug naar huis.

Flipkens en Bemelmans stranden in tweede ronde Australian Open

Kirsten Flipkens © Belga Image

'Flipper' komt donderdag wel nog in actie bij het dubbelspel. Haar partner is de Italiaanse Francesca Schiavone (WTA 93), die in het enkelspel al in de eerste ronde werd uitgeschakeld door de Letse Jelena Ostapenko (WTA 7). Het tweetal neemt het in de eerste ronde van het dubbelspel op tegen het Chinees-Canadese duo Yifan Xu en Gabriela Dabrowski.

Eerder op woensdag slaagde bij de mannen Ruben Bemelmans (ATP 117) er ook al niet in om door te stoten naar de derde ronde. De 25-jarige Georgiër Nikoloz Basilashvili (ATP 61) bleek woensdag een maat te groot voor de 30-jarige Limburger. Na drie sets en minder dan 1 uur en 45 minuten was de partij al beslecht: 7-5, 6-1 en 6-3.

Later op woensdag komt bij de vrouwen Elise Mertens (WTA 37) nog in actie tegen de Australische Daria Gavrilova (WTA 23). Bij de mannen treedt onze landgenoot David Goffin donderdag in de tweede ronde aan tegen de Fransman Julien Benneteau (ATP 59).

Onze partners