Flipkens stoot door naar kwartfinales Wimbledon

© Belga

In de achtste finales won Kirsten Flipkens in twee sets van de Italiaanse Flavia Pennetta.

Kirsten Flipkens (WTA 20) heeft zich op Wimbledon voor de eerste keer in haar carrière geplaatst voor de kwartfinales op een grandslamtoernooi.

Twintigste reekshoofd Flipkens haalde het in de achtste finales op de All England Club in twee sets van de Italiaanse Flavia Pennetta (WTA 166): 7-6 (7/2) en 6-3 na 1 uur en 29 minuten.

De eerste set begon gelijk opgaand (3-3), maar leek nadien in het voordeel van een sterke Pennetta te draaien (3-5). Flipkens vocht echter terug en na enkele kleine missers van de Italiaanse, moest de beslissing in de tiebreak vallen: daarin hield de 27-jarige Kempense het hoofd koel en haalde ze het vlot met 7-6 (7/2).

In set twee kon Pennetta tot 2-2 aanklampen, maar gaandeweg verstevigde Flipkens met knap tennis haar greep op de wedstrijd. Uiteindelijk besliste ze met 6-3 overtuigend de partij.

Flipkens ontmoet Kvitova in kwartfinales

In de kwartfinales neemt ze het dinsdag op tegen het Tsjechische achtste reekshoofd Petra Kvitova (WTA 8), die het toernooi twee jaar geleden won. Zij won in de vierde ronde in twee sets van het Spaanse negentiende reekshoofd Carla Suarez Navarro (WTA 18): 7-6 (7/3) en 6-3.

In de onderlinge confrontaties tussen Flipkens en de Tsjechische topper staat het 2-1 in het voordeel van de Kempense. In hun laatste onderlinge duel haalde Flipkens het in de zestiende finales van het WTA-toernooi van Miami met 6-0, 4-6 en 6-1 van Kvitova. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content