Geen David Goffin op Olympische Spelen

© Belga Image

David Goffin (ATP 20) neemt niet deel aan de Olympische Spelen van Tokio, die komende week vrijdag van start gaan in de Japanse hoofdstad, zo bevestigde zijn manager Martin Roux dinsdag aan persagentschap Belga. Onze landgenoot heeft vanwege zijn enkelkwetsuur de training nog steeds niet volledig hervat en mikt op een rentree in augustus, in de Verenigde Staten.

Belgiës nummer 1 blesseerde zich medio vorige maand op het ATP-grastoernooi in het Duitse Halle. In het begin van de tweede set in de partij tegen de Fransman Corentin Moutet gleed Goffin uit en daarbij sloeg hij zijn rechtervoet om. Na afloop van de tweede set en bij een 1-1 stand in sets wierp hij de handdoek in de ring. De blessure aan de rechterenkel hield hem nadien weg uit Wimbledon en ook de Spelen komen te vroeg.

‘David sukkelt met een microscheurtje in het bot en een scheur in de enkel’, verduidelijkte Roux. ‘Het doel is het toernooi van Cincinnati (15-21 augustus) en vervolgens de US Open (30 augustus-12 september). Als de blessure snel heelt, behoort ook het Canada Open, van 9 tot 15 augustus in Toronto, tot de mogelijkheden.’

De dertigjarige Goffin nam eerder deel aan de Spelen van Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016). In Londen verloor hij in de eerste ronde van de Argentijn Juan Monaco, vier jaar later in Rio ging hij in de derde ronde onderuit tegen thuisspeler Thomaz Bellucci.

Partner Content