David Goffin heeft maandag, door zijn finaleplaats van zondag op de ATP World Tour Finals, één plaatsje winst gemaakt op de nieuwe ATP-ranking. De Luikenaar is nu zevende, zijn hoogste rangschikking ooit.

De Bulgaar Grigor Dimitrov, die het toernooi in Londen op zijn naam schreef, steeg van zes naar drie. De Spanjaard Rafael Nadal behoudt ondanks zijn vroege opgave de leiding.

Naast Goffin en Dimitrov steeg ook de Amerikaan Jack Sock, dankzij zijn halve finale in Londen, een plaatsje op de ATP-ranking. Hij sprong van negen naar acht.

De Duitser Alexander Zverev (van 3 naar 4), de Oostenrijker Dominic Thiem (van 4 naar 5), de Kroaat Marin Cilic (van 5 naar 6) en de Zwitser Stan Wawrinka (van 7 naar 9) moesten inleveren.

De andere Belgen verderop de ranglijst konden geen goede zaak doen. Steve Darcis bleef status quo op 76, terwijl Ruben Bemelmans (van 106 naar 118) en Arthur De Greef (van 174 naar 181) zakten op de ranglijst.

David Goffin heeft maandag, door zijn finaleplaats van zondag op de ATP World Tour Finals, één plaatsje winst gemaakt op de nieuwe ATP-ranking. De Luikenaar is nu zevende, zijn hoogste rangschikking ooit. De Bulgaar Grigor Dimitrov, die het toernooi in Londen op zijn naam schreef, steeg van zes naar drie. De Spanjaard Rafael Nadal behoudt ondanks zijn vroege opgave de leiding.Naast Goffin en Dimitrov steeg ook de Amerikaan Jack Sock, dankzij zijn halve finale in Londen, een plaatsje op de ATP-ranking. Hij sprong van negen naar acht. De Duitser Alexander Zverev (van 3 naar 4), de Oostenrijker Dominic Thiem (van 4 naar 5), de Kroaat Marin Cilic (van 5 naar 6) en de Zwitser Stan Wawrinka (van 7 naar 9) moesten inleveren. De andere Belgen verderop de ranglijst konden geen goede zaak doen. Steve Darcis bleef status quo op 76, terwijl Ruben Bemelmans (van 106 naar 118) en Arthur De Greef (van 174 naar 181) zakten op de ranglijst.