In de finale van het toernooi in Stuttgart won Henin zondag in drie sets van de Australische Samantha Stosur (WTA-10).

Het is haar eerste toernooizege sinds ze in januari haar comeback maakte na een afwezigheid van anderhalf jaar. In totaal heeft Henin nu 42 WTA-toernooien op haar palmares staan.

Negentiende

De voormalige nummer één van de wereld wint vier plaatsen op de WTA-ranking en staat nu 19e, met evenveel punten als het nummer 18, de Russin Nadia Petrova.

Henin blijft de derde Belgische op de ranking, na Kim Clijsters en Yanina Wickmayer, die respectievelijk op de 11e en 12e positie blijven.

De top 3 blijft ongewijzigd, met de Amerikaanse Serena Williams, de Deense Caroline Wozniacki en de Russin Dinara Safina.

In de finale van het toernooi in Stuttgart won Henin zondag in drie sets van de Australische Samantha Stosur (WTA-10). Het is haar eerste toernooizege sinds ze in januari haar comeback maakte na een afwezigheid van anderhalf jaar. In totaal heeft Henin nu 42 WTA-toernooien op haar palmares staan. Negentiende De voormalige nummer één van de wereld wint vier plaatsen op de WTA-ranking en staat nu 19e, met evenveel punten als het nummer 18, de Russin Nadia Petrova. Henin blijft de derde Belgische op de ranking, na Kim Clijsters en Yanina Wickmayer, die respectievelijk op de 11e en 12e positie blijven. De top 3 blijft ongewijzigd, met de Amerikaanse Serena Williams, de Deense Caroline Wozniacki en de Russin Dinara Safina.