Thierry Van Cleemput toonde zich een tevreden man na de overwinning van zijn poulain David Goffin (ATP 18) in de tweede ronde van Roland Garros. De Henegouwer prees na afloop vooral het solide spel dat de 24-jarige Luikenaar al het hele toernooi etaleert. Donderdag kon Goffin daardoor opnieuw een moeilijke wedstrijd winnend afsluiten. "We kunnen nu al van een geslaagd toernooi spreken", was Van Cleemput duidelijk.

'Speciaal duel'

"David heeft twee moeilijke wedstrijden achter de rug en zit nu in een goede flow", aldus Van Cleemput. "Na de verloren tweede set zag ik het even somber in, maar David heeft teruggevochten en in de vierde set heeft hij de klus geklaard. Toppers staan er op de belangrijke momenten en dat heeft David vandaag nog maar eens bewezen."

In de derde ronde zal Goffin het opnemen tegen de Fransman Jérémy Chardy (ATP 45), die donderdag de maat nam van de Amerikaan John Isner (ATP 16).

"Het wordt een speciaal duel, want David en Jérémy trainen geregeld samen", vervolgt Van Cleemput. "Maar op het veld is van vriendschap even geen sprake. David zal ongetwijfeld het beste van zichzelf geven."

Ysaline Bonaventure naar tweede ronde

Goffin was overigens niet de enige Belg die donderdag zijn partij won. In het dubbelspel bij de vrouwen bereikte Ysaline Bonaventure samen met de Slovaakse Anna Karolina Schmiedlova immers de tweede ronde.

"Ik besef nog niet goed dat ik in de tweede ronde van een grandslamtoernooi sta", aldus Bonaventure, die zich in het enkelspel niet wist te kwalificeren voor het hoofdtoernooi. "In het enkelspel verlies ik sneller mijn vertrouwen en dat beïnvloedt mijn spel in negatief opzicht. In het dubbelspel voel ik me bevrijd en dat komt mijn niveau ten goede." (Belga/WB)

Thierry Van Cleemput toonde zich een tevreden man na de overwinning van zijn poulain David Goffin (ATP 18) in de tweede ronde van Roland Garros. De Henegouwer prees na afloop vooral het solide spel dat de 24-jarige Luikenaar al het hele toernooi etaleert. Donderdag kon Goffin daardoor opnieuw een moeilijke wedstrijd winnend afsluiten. "We kunnen nu al van een geslaagd toernooi spreken", was Van Cleemput duidelijk. "David heeft twee moeilijke wedstrijden achter de rug en zit nu in een goede flow", aldus Van Cleemput. "Na de verloren tweede set zag ik het even somber in, maar David heeft teruggevochten en in de vierde set heeft hij de klus geklaard. Toppers staan er op de belangrijke momenten en dat heeft David vandaag nog maar eens bewezen." In de derde ronde zal Goffin het opnemen tegen de Fransman Jérémy Chardy (ATP 45), die donderdag de maat nam van de Amerikaan John Isner (ATP 16). "Het wordt een speciaal duel, want David en Jérémy trainen geregeld samen", vervolgt Van Cleemput. "Maar op het veld is van vriendschap even geen sprake. David zal ongetwijfeld het beste van zichzelf geven." Goffin was overigens niet de enige Belg die donderdag zijn partij won. In het dubbelspel bij de vrouwen bereikte Ysaline Bonaventure samen met de Slovaakse Anna Karolina Schmiedlova immers de tweede ronde. "Ik besef nog niet goed dat ik in de tweede ronde van een grandslamtoernooi sta", aldus Bonaventure, die zich in het enkelspel niet wist te kwalificeren voor het hoofdtoernooi. "In het enkelspel verlies ik sneller mijn vertrouwen en dat beïnvloedt mijn spel in negatief opzicht. In het dubbelspel voel ik me bevrijd en dat komt mijn niveau ten goede." (Belga/WB)