Net een maand geleden stond Tornado Alicia Black in de finale van het juniorentoernooi van de US Open. De vijftienjarige, donkere Amerikaanse is een talentje en heeft, niet toevallig, een opvallende naam. "Ik heb een marketingdiploma," zei mama Gayal, "en ik wou dus iets doen om hen eruit te laten springen."

Ook zus Tyra Hurricane (12) ontsnapte niet aan de voortvarendheid van de moeder. "In het begin vond Tornado haar naam niet leuk. Kinderen plagen snel, hé. Maar nu snapt ze dat het om publiciteit gaat. Het is altijd prettig om te lezen dat 'een storm door de US Open blies'."

De link met de Williamszusjes is vanwege de sport en de huidskleur snel gelegd. Vandaar ook de ingreep met de namen, zo blijkt. "We willen net niet dat ze de volgende Williamsen worden genoemd, of die Afro-Amerikaanse zusjes. Zij zijn Tornado en Hurricane. Het zijn marketingvriendelijke namen voor atleten maar dat hoort er tegenwoordig allemaal bij, hé. Als je een goede, sterke naam hebt is dat alleen maar beter." (FDW)

Hier beelden van die US Open voor juniors:

Net een maand geleden stond Tornado Alicia Black in de finale van het juniorentoernooi van de US Open. De vijftienjarige, donkere Amerikaanse is een talentje en heeft, niet toevallig, een opvallende naam. "Ik heb een marketingdiploma," zei mama Gayal, "en ik wou dus iets doen om hen eruit te laten springen." Ook zus Tyra Hurricane (12) ontsnapte niet aan de voortvarendheid van de moeder. "In het begin vond Tornado haar naam niet leuk. Kinderen plagen snel, hé. Maar nu snapt ze dat het om publiciteit gaat. Het is altijd prettig om te lezen dat 'een storm door de US Open blies'." De link met de Williamszusjes is vanwege de sport en de huidskleur snel gelegd. Vandaar ook de ingreep met de namen, zo blijkt. "We willen net niet dat ze de volgende Williamsen worden genoemd, of die Afro-Amerikaanse zusjes. Zij zijn Tornado en Hurricane. Het zijn marketingvriendelijke namen voor atleten maar dat hoort er tegenwoordig allemaal bij, hé. Als je een goede, sterke naam hebt is dat alleen maar beter." (FDW) Hier beelden van die US Open voor juniors: