Kim Clijsters: ‘Dit is een ontgoocheling’

© Reuters

Kim Clijsters is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de Australian Open. De Limburgse heeft haar laatste bal geslagen op Australisch grondgebied.

“Ik ben ontgoocheld”, reageerde de 28-jarige Limburgse. “Maar ik vind dat ik de voorbije twee weken alles heb gegeven wat in mij zat. Het was een wedstrijd op het scherp van de snee.”

“Ik heb op belangrijke momenten enkele kansen laten liggen, zoals het breekpunt in het openingsgame van de derde set, maar Azarenka heeft heel goed gespeeld. Ze bewoog goed, speelde aanvallend. Haar return was heel diep, dicht bij de baseline. Ze is op een jaar tijd enorm geëvolueerd, heeft meer ervaring.”

Clijsters blikte ondanks haar uitschakeling toch ook tevreden terug op haar toernooi. “De manier waarop ik de voorbije matchen gevochten heb, maakt me fier. Ik ben in staat iedereen te verslaan maar het is de vorm van de dag die bepaalt wie wint. Twee dagen geleden (tegen Caroline Wozniacki, red) had ik er al uit kunnen liggen. Ik heb me 200 procent gegeven en denk niet dat ik het de voorbije twee weken anders had moeten aanpakken.”

Clijsters, 14de op de wereldranglijst, verloor haar halve finale in 3 sets van de Wit-Russische Victoria Azarenka. Het nummer 3 van de wereld was met 6-4, 1-6, 6-3 te sterk voor onze landgenote.

Het was het zevende onderlinge duel tussen de twee en de derde keer dat Azarenka het haalde. De Wit-Russin bereikt voor het eerst in haar carrière de finale van een grandslamtoernooi. Vorig jaar ging ze er in Melbourne in de achtste finales uit.

In de finale neemt de 22-jarige Azarenka het op tegen Maria Sharapova. De 24-jarige Russin, vierde op de wereldranglijst, schakelde in haar halve finale de Tsjechische Petra Kvitova uit.

Voor Clijsters is het de vijfde keer dat ze in Melbourne sneuvelt in de halve finales. Twee keer haalde ze wel de finale: in 2004 verloor ze van Justine Henin en vorig jaar won ze van de Chinese Na Li, die ze dit jaar in de achtste finales uitschakelde. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content