Kim Clijsters (WTA 53) heeft zichgeplaatst voor de halve finales van het WTA-grastoernooi in het Nederlandse Rosmalen (220.000 dollar).

De 29-jarige Limburgse ontdeed zich in de kwartfinales in twee sets van de Italiaanse Francesca Schiavone (WTA 26). Na 1 uur en 39 minuten stonden de 6-3 en 7-6 (9/7) setstanden op het scorebord. In de eerste set was Clijsters beter dan de Italiaanse, die zaterdag haar 32e verjaardag viert. Na 34 minuten stond het dan ook 6-3.

In de tweede manche was het veel spannender. Beide speelsters wisselden mooie punten af met onnodige missers en een tiebreak moest voor de beslissing zorgen. Daarin kreeg Schiavone twee setballen, maar was het Clijsters die na haar eerste matchbal (een dubbele fout van Schiavone) de wedstrijd naar zich toe trok.

Clijsters en Schiavone speelden eerder al elf keer tegen elkaar en telkens won de Limburgse. Hun laatste duel dateerde wel al van 2006.

Poolse tegenstandster

Bij de laatste vier treft Clijsters de Poolse Urszula Radwanska (WTA 64). Zij nam eerder op de dag in twee sets de maat van de Zweedse Sofia Arvidsson (WTA 46). De setstanden waren 6-2 en 7-6 (7/3).

Clijsters, die in Rosmalen haar wederoptreden maakt na een heupblessure die haar sinds maart aan de kant hield, speelde nooit eerder tegen de 21-jarige Poolse. (Belga/INM)

Kim Clijsters (WTA 53) heeft zichgeplaatst voor de halve finales van het WTA-grastoernooi in het Nederlandse Rosmalen (220.000 dollar). De 29-jarige Limburgse ontdeed zich in de kwartfinales in twee sets van de Italiaanse Francesca Schiavone (WTA 26). Na 1 uur en 39 minuten stonden de 6-3 en 7-6 (9/7) setstanden op het scorebord. In de eerste set was Clijsters beter dan de Italiaanse, die zaterdag haar 32e verjaardag viert. Na 34 minuten stond het dan ook 6-3. In de tweede manche was het veel spannender. Beide speelsters wisselden mooie punten af met onnodige missers en een tiebreak moest voor de beslissing zorgen. Daarin kreeg Schiavone twee setballen, maar was het Clijsters die na haar eerste matchbal (een dubbele fout van Schiavone) de wedstrijd naar zich toe trok. Clijsters en Schiavone speelden eerder al elf keer tegen elkaar en telkens won de Limburgse. Hun laatste duel dateerde wel al van 2006. Poolse tegenstandster Bij de laatste vier treft Clijsters de Poolse Urszula Radwanska (WTA 64). Zij nam eerder op de dag in twee sets de maat van de Zweedse Sofia Arvidsson (WTA 46). De setstanden waren 6-2 en 7-6 (7/3). Clijsters, die in Rosmalen haar wederoptreden maakt na een heupblessure die haar sinds maart aan de kant hield, speelde nooit eerder tegen de 21-jarige Poolse. (Belga/INM)