Insiders menen te weten dat de wildcard voor de Australische Arina Rodionova (WTA 169) oorspronkelijk bedoeld was voor Kim Clijsters. De 37-jarige Limburgse zou afzien van deelname aan de Australian Open omwille van de strenge coronarestricties in Melbourne. Spelers kunnen er slechts een klein deel van hun entourage meenemen, een domper voor Clijsters. Haar seizoensbegin zou zo uitgesteld worden naar eind februari of begin maart.

Clijsters maakte vorig jaar haar derde comeback op het WTA-circuit. De voormalige nummer één van de wereld speelde in 2020, mede door de coronacrisis, uiteindelijk slechts drie officiële duels, die ze telkens verloor. Ze kwam begin september op de US Open voor het laatst in actie.

De Australian Open is door de coronapandemie met drie weken opgeschoven en begint nu op 8 februari. De deelnemers moeten bij aankomst in Australië veertien dagen in quarantaine, waarbij ze vijf uur per dag mogen trainen en voortdurend getest worden op het virus.

Insiders menen te weten dat de wildcard voor de Australische Arina Rodionova (WTA 169) oorspronkelijk bedoeld was voor Kim Clijsters. De 37-jarige Limburgse zou afzien van deelname aan de Australian Open omwille van de strenge coronarestricties in Melbourne. Spelers kunnen er slechts een klein deel van hun entourage meenemen, een domper voor Clijsters. Haar seizoensbegin zou zo uitgesteld worden naar eind februari of begin maart. Clijsters maakte vorig jaar haar derde comeback op het WTA-circuit. De voormalige nummer één van de wereld speelde in 2020, mede door de coronacrisis, uiteindelijk slechts drie officiële duels, die ze telkens verloor. Ze kwam begin september op de US Open voor het laatst in actie.De Australian Open is door de coronapandemie met drie weken opgeschoven en begint nu op 8 februari. De deelnemers moeten bij aankomst in Australië veertien dagen in quarantaine, waarbij ze vijf uur per dag mogen trainen en voortdurend getest worden op het virus.