Kim Clijsters heeft zich maandag geplaatst voor de kwartfinales van de Australian Open. Na een moeizame eerste set versloeg ze de Russin Ekaterina Makarova uiteindelijk in twee sets: 7-6 en 6-2. De 22-jarige Makarova, die voordien nooit verder dan de derde ronde was geraakt op een grandslamtoernooi, stuurde in Melbourne eerder Ana Ivanvovic en Nadia Petrova wandelen. Ook tegen Clijsters liet de Russin zich niet onbetuigd.

Tiebreak

Na een aarzelend begin kwam ze van 2-0 terug tot 2-2 en ging ze vlot mee tot 6-6. Bij 6-5 had Clijsters wel twee setpunten gemist, maar de Limburgse maakte het af in de tiebreak.

Ondanks wat fysiek ongemak (ze kreeg een pilletje van de kinesist) ging Clijsters al vroeg in de tweede set door de opslag van Makarova. Ze liep uit tot 3-1, en na een nieuwe break in het zevende game mocht ze opslaan voor de match. Haar eerste wedstrijdpunt was daarbij het goede.

Kwartfinales

Clijsters, vorig jaar in Melbourne al in de derde ronde uitgeschakeld door Petrova, komt in de kwartfinales uit tegen de Poolse Agnieszka Radwanska.

De 27-jarige Clijsters en de zes jaar jongere Radwanska, die vier WTA-titels op haar palmares heeft, stonden nog maar één keer eerder tegenover elkaar. In de 1/8e finales van Wimbledon in 2006 won Clijsters met twee keer 6-2.

Kim Clijsters heeft zich maandag geplaatst voor de kwartfinales van de Australian Open. Na een moeizame eerste set versloeg ze de Russin Ekaterina Makarova uiteindelijk in twee sets: 7-6 en 6-2. De 22-jarige Makarova, die voordien nooit verder dan de derde ronde was geraakt op een grandslamtoernooi, stuurde in Melbourne eerder Ana Ivanvovic en Nadia Petrova wandelen. Ook tegen Clijsters liet de Russin zich niet onbetuigd. Tiebreak Na een aarzelend begin kwam ze van 2-0 terug tot 2-2 en ging ze vlot mee tot 6-6. Bij 6-5 had Clijsters wel twee setpunten gemist, maar de Limburgse maakte het af in de tiebreak. Ondanks wat fysiek ongemak (ze kreeg een pilletje van de kinesist) ging Clijsters al vroeg in de tweede set door de opslag van Makarova. Ze liep uit tot 3-1, en na een nieuwe break in het zevende game mocht ze opslaan voor de match. Haar eerste wedstrijdpunt was daarbij het goede. Kwartfinales Clijsters, vorig jaar in Melbourne al in de derde ronde uitgeschakeld door Petrova, komt in de kwartfinales uit tegen de Poolse Agnieszka Radwanska. De 27-jarige Clijsters en de zes jaar jongere Radwanska, die vier WTA-titels op haar palmares heeft, stonden nog maar één keer eerder tegenover elkaar. In de 1/8e finales van Wimbledon in 2006 won Clijsters met twee keer 6-2.