De 27-jarige Limburgse ging in de finale in twee sets onderuit tegen de Chinese Li Na. Na anderhalf uur werd het 7-6 (7/3) en 6-3.
Clijsters begon nochtans uitstekend aan de partij en stoomde in geen tijd door naar een 5-0 voorsprong. Daarna kende ze echter een flinke dip en maakte ze veel fouten. Li begon zelf ook beter te spelen en kwam terug tot 5-5. Een tiebreak moest voor de beslissing zorgen en daarin ging de Limburgse te vaak in de fout, waardoor Li onverwachts de set pakte.

Ook in de tweede set speelde de als achtste geplaatste Chinese sterk, terwijl derde reekshoofd Clijsters de onnodige fouten bleef opstapelen. Li kwam snel op 0-2, behield haar break voorsprong en benutte haar tweede wedstrijdpunt.

In een reactie zei Clijsters dat ze niet haar beste tennis gespeeld had. "Af en toe gingen mijn slagen wel goed, maar na de 5-0 boetten mijn slagen aan kwaliteit in. Ik sloeg niet meer zo diep en agressief als voorheen en Li nam steeds heel snel over. In het verleden hebben we al enkele zware wedstrijden tegen mekaar gespeeld, maar vandaag was zij de sterkste", gaf Clijsters toe.

Dinara Safina
Het was de zesde partij tussen beide tennissters. Li pakte vrijdag haar tweede zege. Voor de 28-jarige Chinese is het haar vierde toernooizege, na Birmingham (2010), Gold Coast (2008) en Guangzhou (2004). Clijsters, die het toernooi van Sydney in 2003 en 2007 won, blijft op veertig toernooizeges steken. Bij winst in Sydney had de Limburgse naar de tweede plaats op de rangschikking kunnen stijgen.

Vanaf maandag komen Clijsters en Li in actie op de Australian Open in Melbourne, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. Clijsters treft de Russin Dinara Safina (WTA 65).

De 27-jarige Limburgse ging in de finale in twee sets onderuit tegen de Chinese Li Na. Na anderhalf uur werd het 7-6 (7/3) en 6-3. Clijsters begon nochtans uitstekend aan de partij en stoomde in geen tijd door naar een 5-0 voorsprong. Daarna kende ze echter een flinke dip en maakte ze veel fouten. Li begon zelf ook beter te spelen en kwam terug tot 5-5. Een tiebreak moest voor de beslissing zorgen en daarin ging de Limburgse te vaak in de fout, waardoor Li onverwachts de set pakte. Ook in de tweede set speelde de als achtste geplaatste Chinese sterk, terwijl derde reekshoofd Clijsters de onnodige fouten bleef opstapelen. Li kwam snel op 0-2, behield haar break voorsprong en benutte haar tweede wedstrijdpunt. In een reactie zei Clijsters dat ze niet haar beste tennis gespeeld had. "Af en toe gingen mijn slagen wel goed, maar na de 5-0 boetten mijn slagen aan kwaliteit in. Ik sloeg niet meer zo diep en agressief als voorheen en Li nam steeds heel snel over. In het verleden hebben we al enkele zware wedstrijden tegen mekaar gespeeld, maar vandaag was zij de sterkste", gaf Clijsters toe.Dinara Safina Het was de zesde partij tussen beide tennissters. Li pakte vrijdag haar tweede zege. Voor de 28-jarige Chinese is het haar vierde toernooizege, na Birmingham (2010), Gold Coast (2008) en Guangzhou (2004). Clijsters, die het toernooi van Sydney in 2003 en 2007 won, blijft op veertig toernooizeges steken. Bij winst in Sydney had de Limburgse naar de tweede plaats op de rangschikking kunnen stijgen. Vanaf maandag komen Clijsters en Li in actie op de Australian Open in Melbourne, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. Clijsters treft de Russin Dinara Safina (WTA 65).