Ook voor het WTA-toernooi van Charleston, waarvoor ze eveneens een wildcard kreeg, geeft Clijsters verstek.

De 37-jarige Limburgse staat naar eigen zeggen nog niet waar ze wil staan in haar voorbereiding op haar comeback. 'In oktober onderging ik een knieoperatie. Het herstel nadien verliep erg vlot, wat me heel positief stemde. Zoals jullie weten, liep ik januari besmetting met het coronavirus op. Ik had enkel lichte symptomen, maar mijn trainingsschema werd toch danig in de war gestuurd. Ik heb weliswaar enkele intensieve trainingsweken achter de rug met mijn team, maar ik sta toch nog niet waar ik wil staan', meldt Clijsters.

'Dat is tegelijkertijd teleurstellend en frustrerend. Ik wist vooraf, toen ik hieraan begon, dat het lastig zou worden, maar ik ben zeker niet klaar om te stoppen. Ik blijf 'pushen' en zal wel zien wat er mogelijk is. De komende drie tot zes weken onderga ik pijnbehandeling, om vervolgens weer bij mijn team op training aan te sluiten', voegt ze eraan toe.

Ook voor het WTA-toernooi van Charleston, waarvoor ze eveneens een wildcard kreeg, geeft Clijsters verstek.De 37-jarige Limburgse staat naar eigen zeggen nog niet waar ze wil staan in haar voorbereiding op haar comeback. 'In oktober onderging ik een knieoperatie. Het herstel nadien verliep erg vlot, wat me heel positief stemde. Zoals jullie weten, liep ik januari besmetting met het coronavirus op. Ik had enkel lichte symptomen, maar mijn trainingsschema werd toch danig in de war gestuurd. Ik heb weliswaar enkele intensieve trainingsweken achter de rug met mijn team, maar ik sta toch nog niet waar ik wil staan', meldt Clijsters. 'Dat is tegelijkertijd teleurstellend en frustrerend. Ik wist vooraf, toen ik hieraan begon, dat het lastig zou worden, maar ik ben zeker niet klaar om te stoppen. Ik blijf 'pushen' en zal wel zien wat er mogelijk is. De komende drie tot zes weken onderga ik pijnbehandeling, om vervolgens weer bij mijn team op training aan te sluiten', voegt ze eraan toe.