Kimiko Date-Krumm heeft voor een ferme stunt gezorgd op de Australian Open. De 42-jarige Japanse, het nummer 100 van de wereld, versloeg in de eerste ronde het twaalfde reekshoofd Nadia Petrova en werd daardoor de oudste winnares van een wedstrijd op de Australian Open. Kimiko Date-Krumm versloeg de Russin Nadia Petrova vlot in twee sets: 6-2 en 6-0. In de tweede ronde neemt de Japanse het op tegen de Israëlische Shahar Peer (WTA 90).

Oudste winnares

Kimiko Date-Krumm werd geboren op 28 september 1970. Ze maakte haar WTA-debuut in januari 1989, ofwel zes maanden vóór de geboorte van 's werelds huidig nummer één Victoria Azarenka. In 1990 stond ze voor het eerst op de hoofdtabel van de Australian Open.

"Ik ben ouder dan de moeder van sommige speelsters. De meesten zouden mijn dochter kunnen zijn", grapte Date-Krumm na haar zege tegen Petrova.

47 jaar

Het vorige leeftijdsrecord van de Australian Open stond sinds 1985 op naam van de Britse Virginia Wade. Die was 40 jaar en 138 dagen toen zij zich in Melbourne plaatste voor de tweede ronde.

Het 'all time' leeftijdsrecord op een grandslam staat overigens op naam van Martina Navratilova. Die won in 2004 op 47-jarige leeftijd een match op Wimbledon.

Belgen

Xavier Malisse en Kirsten Flipkens spelen woensdag hun wedstrijd van de tweede ronde op de Australian Open, tegen respectievelijk Fernando Verdasco uit Spanje en Klara Zakopalova uit Tsjechië.

David Goffin en Yanina Wickmayer treden aan in het dubbel.

Kimiko Date-Krumm heeft voor een ferme stunt gezorgd op de Australian Open. De 42-jarige Japanse, het nummer 100 van de wereld, versloeg in de eerste ronde het twaalfde reekshoofd Nadia Petrova en werd daardoor de oudste winnares van een wedstrijd op de Australian Open. Kimiko Date-Krumm versloeg de Russin Nadia Petrova vlot in twee sets: 6-2 en 6-0. In de tweede ronde neemt de Japanse het op tegen de Israëlische Shahar Peer (WTA 90). Oudste winnares Kimiko Date-Krumm werd geboren op 28 september 1970. Ze maakte haar WTA-debuut in januari 1989, ofwel zes maanden vóór de geboorte van 's werelds huidig nummer één Victoria Azarenka. In 1990 stond ze voor het eerst op de hoofdtabel van de Australian Open. "Ik ben ouder dan de moeder van sommige speelsters. De meesten zouden mijn dochter kunnen zijn", grapte Date-Krumm na haar zege tegen Petrova. 47 jaar Het vorige leeftijdsrecord van de Australian Open stond sinds 1985 op naam van de Britse Virginia Wade. Die was 40 jaar en 138 dagen toen zij zich in Melbourne plaatste voor de tweede ronde. Het 'all time' leeftijdsrecord op een grandslam staat overigens op naam van Martina Navratilova. Die won in 2004 op 47-jarige leeftijd een match op Wimbledon.Belgen Xavier Malisse en Kirsten Flipkens spelen woensdag hun wedstrijd van de tweede ronde op de Australian Open, tegen respectievelijk Fernando Verdasco uit Spanje en Klara Zakopalova uit Tsjechië. David Goffin en Yanina Wickmayer treden aan in het dubbel.