Kirsten Flipkens (WTA 251) heeft zich geplaatst voor de halve finales van het WTA-grastoernooi in het Nederlandse Rosmalen. Onze 26-jarige landgenote schakelde met 6-4, 7-6 (7/5) het Italiaanse zesde reekshoofd Roberta Vinci (WTA 23) uit.

De kwartfinale moest donderdagavond door de regen worden stopgezet bij een 6-4, 6-5 stand in het voordeel van Flipkens. Bij de herneming vrijdag kon Vinci wel nog een tiebreak afdwingen, maar daarin besliste 'Flipper' de partij met haar derde matchbal.

Nadia PetrovaIn de halve finale wacht een duel met de Russin Nadia Petrova (WTA 22). De twee stonden twee jaar geleden al eens tegenover elkaar, toen haalde Petrova het. Flipkens haalde al één keer eerder de halve finales in Rosmalen: in 2010 verloor ze van de Duitse Andrea Petkovic.

Door het forfait van Kim Clijsters voor de andere halve finale tegen de Poolse Urszula Radwanska (WTA 64) is een Belgisch onderonsje om de toernooizege niet meer mogelijk. (Belga/INM)

Kirsten Flipkens (WTA 251) heeft zich geplaatst voor de halve finales van het WTA-grastoernooi in het Nederlandse Rosmalen. Onze 26-jarige landgenote schakelde met 6-4, 7-6 (7/5) het Italiaanse zesde reekshoofd Roberta Vinci (WTA 23) uit. De kwartfinale moest donderdagavond door de regen worden stopgezet bij een 6-4, 6-5 stand in het voordeel van Flipkens. Bij de herneming vrijdag kon Vinci wel nog een tiebreak afdwingen, maar daarin besliste 'Flipper' de partij met haar derde matchbal. Nadia PetrovaIn de halve finale wacht een duel met de Russin Nadia Petrova (WTA 22). De twee stonden twee jaar geleden al eens tegenover elkaar, toen haalde Petrova het. Flipkens haalde al één keer eerder de halve finales in Rosmalen: in 2010 verloor ze van de Duitse Andrea Petkovic. Door het forfait van Kim Clijsters voor de andere halve finale tegen de Poolse Urszula Radwanska (WTA 64) is een Belgisch onderonsje om de toernooizege niet meer mogelijk. (Belga/INM)