Alisa Kleybanova won afgelopen week haar eerste ronde op de US Open. Een voetnoot in het toernooi maar een mijlpaal in haar persoonlijke carrière. Het was voor de 24-jarige Russin immers de eerste wedstrijd terug op het hoogste niveau nadat ze twee jaar vocht tegen klierkanker.

Kleybanova trad op de dag van haar 22e verjaardag, in juli 2011, naar buiten met haar ziekte. Ze onderging in december van dat jaar een chemokuur maar speelde pas deze zomer opnieuw WTA-wedstrijden.

"Ik wou absoluut terug op een tennisbaan staan", zei Kleybanova na haar eerste zege in New York. "Ik was klaar om alles te geven. Ik wou opnieuw gezond zijn en tennis spelen."

Dat geloof sterkte haar in de belangrijkste wedstrijd van haar leven. "Dat doel heeft me veel kracht en vertrouwen gegeven. En veel geduld. Het hielp me alles te ondergaan zonder negatieve gedachten te hebben. Het is als een match spelen: je moet alles doen om er als winnaar uit te komen."

Met een zege op Monica Puig in New York toonde de Russin alvast nog steeds over niet onaanzienlijke troeven te beschikken. Uiteindelijk stond ze twee jaar geleden ook in de top 20 van de wereld. "Ach, ik doe gewoon mijn best. Ik wil zo hard dat mijn comeback lukt. Heel mijn geest denkt alleen aan tennis op dit moment." (FDW)

Alisa Kleybanova won afgelopen week haar eerste ronde op de US Open. Een voetnoot in het toernooi maar een mijlpaal in haar persoonlijke carrière. Het was voor de 24-jarige Russin immers de eerste wedstrijd terug op het hoogste niveau nadat ze twee jaar vocht tegen klierkanker. Kleybanova trad op de dag van haar 22e verjaardag, in juli 2011, naar buiten met haar ziekte. Ze onderging in december van dat jaar een chemokuur maar speelde pas deze zomer opnieuw WTA-wedstrijden. "Ik wou absoluut terug op een tennisbaan staan", zei Kleybanova na haar eerste zege in New York. "Ik was klaar om alles te geven. Ik wou opnieuw gezond zijn en tennis spelen." Dat geloof sterkte haar in de belangrijkste wedstrijd van haar leven. "Dat doel heeft me veel kracht en vertrouwen gegeven. En veel geduld. Het hielp me alles te ondergaan zonder negatieve gedachten te hebben. Het is als een match spelen: je moet alles doen om er als winnaar uit te komen." Met een zege op Monica Puig in New York toonde de Russin alvast nog steeds over niet onaanzienlijke troeven te beschikken. Uiteindelijk stond ze twee jaar geleden ook in de top 20 van de wereld. "Ach, ik doe gewoon mijn best. Ik wil zo hard dat mijn comeback lukt. Heel mijn geest denkt alleen aan tennis op dit moment." (FDW)