De 24-jarige Minnen verloor in de derde kwalificatieronde, maar werd na het forfait van de Letse Jelena Ostapenko (WTA-30) opgevist als lucky loser. Nu stoot ze dus door naar de tweede ronde. Daarin komt ze uit tegen Liudmila Samsonova (Rus/WTA-52), die met 6-3 en 6-2 won van de Britse Katie Boulter (WTA-190).

De Kempense had al twee keer tegen Podoroska gespeeld en verloor beide duels. Vorig jaar werd ze in de eerste ronde van Roland-Garros met 6-2 en 6-1 uitgeschakeld door Podoroska, in mei van dit jaar verloor ze in de tweede ronde van de Yarra Valley Classic in Melbourne met 6-3 en 6-4. Nu liep het anders.

De 24-jarige Minnen verloor in de derde kwalificatieronde, maar werd na het forfait van de Letse Jelena Ostapenko (WTA-30) opgevist als lucky loser. Nu stoot ze dus door naar de tweede ronde. Daarin komt ze uit tegen Liudmila Samsonova (Rus/WTA-52), die met 6-3 en 6-2 won van de Britse Katie Boulter (WTA-190). De Kempense had al twee keer tegen Podoroska gespeeld en verloor beide duels. Vorig jaar werd ze in de eerste ronde van Roland-Garros met 6-2 en 6-1 uitgeschakeld door Podoroska, in mei van dit jaar verloor ze in de tweede ronde van de Yarra Valley Classic in Melbourne met 6-3 en 6-4. Nu liep het anders.