Xavier Malisse (ATP 75) heeft voor de verrassing gezorgd door zich te plaatsen voor de achtste finales op Wimbledon. X-Man haalde het in de derde ronde op de All England Club in een

spannende vijfsetter van het Spaanse zeventiende reekshoofd Fernando Verdasco (ATP 16): 1-6, 7-6 (7/5), 6-1, 4-6 en 6-3 na een slijtageslag van 3 uur en 9 minuten.

Boeiende vijfsetter

Het was de eerste keer in zijn carrière dat Malisse van Verdasco kon winnen, in de vorige twee confrontaties trok de Spanjaard aan het langste eind. In de eerste set leek de Spanjaard dan ook op weg naar een vlotte zege. Verdasco domineerde de openingsset, die hij na een half uur met 1-6 binnenhaalde. In set twee kwam er een tiebreak aan te pas, daarin bracht Malisse de bordjes opnieuw in evenwicht: 7-6 (7/5).

In de derde set stoomde de 31-jarige Kortrijkzaan op zijn elan door (6-1), set vier ging opnieuw naar Verdasco (4-6), waarna er een allesbeslissende vijfde set aan te pas moest komen. Daarin had Malisse aan één break genoeg: 6-3.

In de achtste finales neemt hij het op tegen de winnaar van het duel tussen het Zwitserse derde reekshoofd Roger Federer (ATP 3) en het Franse 29e reekshoofd Julien Benneteau (ATP 32).

Tien jaar geleden bereikte Malisse de halve finales in Londen, zijn beste resultaat tot dusver op een grandslamtoernooi. In 2011 strandde hij in de vierde ronde op de All England Club.

Ook Kim plaatst zich voor achtste finales

Ook Kim Clijsters (WTA 47) plaatste zich voor de achtste finales op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen. Clijsters haalde het in de derde ronde op de All England Club van het Russische twaalfde reekshoofd Vera Zvonareva (WTA 12), nadat de Russin in de tweede set bij een 6-3, 4-3 stand in het voordeel van Clijsters moest opgeven door een blessure.

Het was al hun elfde onderlinge confrontatie op het WTA-circuit, Clijsters won er daar liefst acht van. In de eerste set liep Clijsters vlot uit tot 3-0, maar concentratieverlies zorgde er voor dat Zvonareva kon terugkomen tot 3-2. Daarna was het liedje uit voor de Russin. De 29-jarige Limburgse ging vlot door de opslag van Zvonareva en haalde het met 6-3.

De tweede set verliep gelijk opgaand, bij een 1-2 stand vroeg Zvonareva echter een medische time-out aan. De Russin kwam nog even terug, maar gaf er bij een 4-3 stand in het voordeel van Clijsters definitief de brui aan.

Clijsters vs. Kerber

In de achtste finales neemt Clijsters het op tegen het Duitse achtste reekshoofd Angelique Kerber (WTA 8). Die haalde het in de derde ronde in twee sets (6-2 en 6-3) van het Amerikaanse 28e reekshoofd Christina McHale (WTA 32). Clijsters en Kerber stonden nog nooit tegenover elkaar op het WTA-circuit. (Belga/INM)

Xavier Malisse (ATP 75) heeft voor de verrassing gezorgd door zich te plaatsen voor de achtste finales op Wimbledon. X-Man haalde het in de derde ronde op de All England Club in een spannende vijfsetter van het Spaanse zeventiende reekshoofd Fernando Verdasco (ATP 16): 1-6, 7-6 (7/5), 6-1, 4-6 en 6-3 na een slijtageslag van 3 uur en 9 minuten. Boeiende vijfsetter Het was de eerste keer in zijn carrière dat Malisse van Verdasco kon winnen, in de vorige twee confrontaties trok de Spanjaard aan het langste eind. In de eerste set leek de Spanjaard dan ook op weg naar een vlotte zege. Verdasco domineerde de openingsset, die hij na een half uur met 1-6 binnenhaalde. In set twee kwam er een tiebreak aan te pas, daarin bracht Malisse de bordjes opnieuw in evenwicht: 7-6 (7/5). In de derde set stoomde de 31-jarige Kortrijkzaan op zijn elan door (6-1), set vier ging opnieuw naar Verdasco (4-6), waarna er een allesbeslissende vijfde set aan te pas moest komen. Daarin had Malisse aan één break genoeg: 6-3. In de achtste finales neemt hij het op tegen de winnaar van het duel tussen het Zwitserse derde reekshoofd Roger Federer (ATP 3) en het Franse 29e reekshoofd Julien Benneteau (ATP 32). Tien jaar geleden bereikte Malisse de halve finales in Londen, zijn beste resultaat tot dusver op een grandslamtoernooi. In 2011 strandde hij in de vierde ronde op de All England Club. Ook Kim plaatst zich voor achtste finales Ook Kim Clijsters (WTA 47) plaatste zich voor de achtste finales op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen. Clijsters haalde het in de derde ronde op de All England Club van het Russische twaalfde reekshoofd Vera Zvonareva (WTA 12), nadat de Russin in de tweede set bij een 6-3, 4-3 stand in het voordeel van Clijsters moest opgeven door een blessure. Het was al hun elfde onderlinge confrontatie op het WTA-circuit, Clijsters won er daar liefst acht van. In de eerste set liep Clijsters vlot uit tot 3-0, maar concentratieverlies zorgde er voor dat Zvonareva kon terugkomen tot 3-2. Daarna was het liedje uit voor de Russin. De 29-jarige Limburgse ging vlot door de opslag van Zvonareva en haalde het met 6-3. De tweede set verliep gelijk opgaand, bij een 1-2 stand vroeg Zvonareva echter een medische time-out aan. De Russin kwam nog even terug, maar gaf er bij een 4-3 stand in het voordeel van Clijsters definitief de brui aan. Clijsters vs. Kerber In de achtste finales neemt Clijsters het op tegen het Duitse achtste reekshoofd Angelique Kerber (WTA 8). Die haalde het in de derde ronde in twee sets (6-2 en 6-3) van het Amerikaanse 28e reekshoofd Christina McHale (WTA 32). Clijsters en Kerber stonden nog nooit tegenover elkaar op het WTA-circuit. (Belga/INM)