Mannenfinale Australian Open gaat tussen Murray en Djokovic

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

De Schot Andy Murray heeft zich ten koste van de Zwitser Roger Federer gekwalificeerd voor de finale van de Australian Open.

De Schot Andy Murray heeft zich ten koste van de Zwitser Roger Federer gekwalificeerd voor de finale van de Australian Open. Hij treft daarin de Serviër Novak Djokovic.

Murray versloeg in de halve finale viervoudig eindwinnaar Federer in vijf sets met 6-4, 6-7 (5/7), 6-3, 6-7 (2/7) en 6-2. De wedstrijd duurde precies vier uur. Het was voor de twintigste keer dat beiden tegenover elkaar stonden. Murray won voor de elfde keer.

Tweevoudig titelverdediger Djokovic, het nummer één van de wereld, was donderdag in drie korte sets een maat te groot voor de Spanjaard David Ferrer.

Djokovic – Murray: 10 – 7
Murray, de regerende olympische kampioen kan zondag zijn tweede grandslamtitel veroveren. Eind vorig jaar was hij de beste op de US Open. Op de Australian Open stond de Schot al twee keer in de finale, in 2010 (tegen Federer) en 2011 (tegen Djokovic).

Djokovic won de Australian Open al drie keer (2008, 2011 en 2012) en kan zijn zesde grandslamtitel winnen. De Serviër schreef in 2011 ook Wimbledon en de US Open op zijn naam.

Novak Djokovic leidt in de onderlinge duels met Murray met 10-7.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content