Sharapova is door de Internationale Tennisfederatie (ITF) op de hoogte gebracht van haar positieve test, en zal naar eigen zeggen "haar volledige verantwoordelijkheid opnemen". Ze weet nog niet of en hoelang ze geschorst wordt en wanneer ze mogelijk opnieuw op de courts verschijnt. ITF heeft haar een voorlopige schorsing opgelegd.

"Ik hoop toch nog op een tweede kans," aldus Sharapova.

Meldonium, dat uithouding bevordert, werd op 1 januari door het wereldantidopingagentschap WADA opgenomen in de lijst met verboden middelen, maar Sharapova gebruikte het middel naar eigen zeggen al jaren om verschillende kwaaltjes te bestrijden en wist niet dat het sinds kort wel strafbaar was.

Stoppen met tennissen

In eerste instantie werd gedacht dat 'MaSha' de pers bijeen had geroepen om aan te kondigen dat ze een punt achter haar tenniscarrière zou zetten.

"Ik weet dat er gepraat werd over het einde van mijn carrière, maar ik zou mijn afscheid nooit in zo'n hotel met zo'n lelijk tapijt aankondigen. Ik wil mijn carrière niet op deze manier beëindigen".

De 28-jarige Russin, de nummer zeven op de WTA-ranking, sukkelt met een blessure aan de linkervoorarm. De blessure hindert de voormalige nummer één van de wereld al sinds september. Eind vorig seizoen speelde de vijfvoudige grandslamwinnares alleen nog de WTA Finals in Singapore en trad ze met Rusland aan in de finale van de Fed Cup.

In januari van dit jaar gaf Sharapova al forfait voor Brisbane, waarna ze wel de Australian Open speelde. Sinds ze in het eerste grandslamtoernooi van het seizoen in de kwartfinales werd uitgeschakeld door Serena Williams, kwam ze niet meer in actie. Volgens ITF was het na die wedstrijd tegen Williams dat de positieve test werd afgenomen.

Sharapova is niet de eerste atlete die positief test op meldonium. Onder meer de Russische wielrenner Eduard Vorganov en de Oekraïense biatlete Olga Abramova gingen de tennisster voor.

(Belga/TE/RR)

(Belga/TE/RR)

Sharapova is door de Internationale Tennisfederatie (ITF) op de hoogte gebracht van haar positieve test, en zal naar eigen zeggen "haar volledige verantwoordelijkheid opnemen". Ze weet nog niet of en hoelang ze geschorst wordt en wanneer ze mogelijk opnieuw op de courts verschijnt. ITF heeft haar een voorlopige schorsing opgelegd."Ik hoop toch nog op een tweede kans," aldus Sharapova. Meldonium, dat uithouding bevordert, werd op 1 januari door het wereldantidopingagentschap WADA opgenomen in de lijst met verboden middelen, maar Sharapova gebruikte het middel naar eigen zeggen al jaren om verschillende kwaaltjes te bestrijden en wist niet dat het sinds kort wel strafbaar was. In eerste instantie werd gedacht dat 'MaSha' de pers bijeen had geroepen om aan te kondigen dat ze een punt achter haar tenniscarrière zou zetten. "Ik weet dat er gepraat werd over het einde van mijn carrière, maar ik zou mijn afscheid nooit in zo'n hotel met zo'n lelijk tapijt aankondigen. Ik wil mijn carrière niet op deze manier beëindigen".De 28-jarige Russin, de nummer zeven op de WTA-ranking, sukkelt met een blessure aan de linkervoorarm. De blessure hindert de voormalige nummer één van de wereld al sinds september. Eind vorig seizoen speelde de vijfvoudige grandslamwinnares alleen nog de WTA Finals in Singapore en trad ze met Rusland aan in de finale van de Fed Cup. In januari van dit jaar gaf Sharapova al forfait voor Brisbane, waarna ze wel de Australian Open speelde. Sinds ze in het eerste grandslamtoernooi van het seizoen in de kwartfinales werd uitgeschakeld door Serena Williams, kwam ze niet meer in actie. Volgens ITF was het na die wedstrijd tegen Williams dat de positieve test werd afgenomen. Sharapova is niet de eerste atlete die positief test op meldonium. Onder meer de Russische wielrenner Eduard Vorganov en de Oekraïense biatlete Olga Abramova gingen de tennisster voor. (Belga/TE/RR)(Belga/TE/RR)