Een campagne van de WTA om het gekreun bij wedstrijden in het vrouwentennis aan banden te leggen, krijgt steun van niemand minder dan Maria Sharapova.

Niets bijzonders, ware het niet dat de 25-jarige Russin zelf een van de luidste speelsters in het vrouwencircuit is. Sharapova bereikte in het verleden reeds meer dan 100 decibel, vergelijkbaar met het geluid van een kettingzaag.

Onder druk van klagende toeschouwers, televisiezenders en speelsters zelf gaat de WTA spelers opleiden om het geluid van kreunen te verminderen.

Een goede aanpak, vindt Sharapova. "Ik kreun al zo lang ik me kan herinneren," zei ze op de Pan Pacific Open in Tokio. "Het is een aangeboren gewoonte. Het plan van de WTA om tijdens de opleiding van jong talent aandacht te schenken aan bepaalde ademhalingstechnieken, is slimmer dan iemand die middenin zijn of haar carrière zit, te gaan zeggen dat ze plots moeten veranderen." (KVDA)

Een campagne van de WTA om het gekreun bij wedstrijden in het vrouwentennis aan banden te leggen, krijgt steun van niemand minder dan Maria Sharapova. Niets bijzonders, ware het niet dat de 25-jarige Russin zelf een van de luidste speelsters in het vrouwencircuit is. Sharapova bereikte in het verleden reeds meer dan 100 decibel, vergelijkbaar met het geluid van een kettingzaag. Onder druk van klagende toeschouwers, televisiezenders en speelsters zelf gaat de WTA spelers opleiden om het geluid van kreunen te verminderen. Een goede aanpak, vindt Sharapova. "Ik kreun al zo lang ik me kan herinneren," zei ze op de Pan Pacific Open in Tokio. "Het is een aangeboren gewoonte. Het plan van de WTA om tijdens de opleiding van jong talent aandacht te schenken aan bepaalde ademhalingstechnieken, is slimmer dan iemand die middenin zijn of haar carrière zit, te gaan zeggen dat ze plots moeten veranderen." (KVDA)