Dominique Monami: "We missen een naam als Caroline Wozniacki op de eerste editie of Francesca Schiavone. Langs de andere kant geeft het wel mogelijkheden voor onze Belgen. Het is een tweesnijdend zwaard. Het toernooi blijft sterk, al is de tabel iets makkelijker dan bij de vorige edities, waardoor de Belgen iets kunnen klaarmaken. Als je vijf speelsters uit de top tien hebt, ligt dat moeilijker. En uiteindelijk doen we het daar ook wel voor, om een Kirsten Flipkens in eigen land te zien presteren."

Toch stipt de ex-speelster graag enkele namen aan: "We hebben met Agnieszka Radwanska wel de winnares van vorig jaar die haar titel komt verdedigen. Daarnaast zijn er heel wat goede jonge speelsters. Ik denk aan Sloane Stephens en de Française Kristina Mladenovic, die nog van zich gaat doen spreken. En wat de fans zeker bij ons krijgen: ze kunnen speelsters die mogelijk goed gaan spelen op Roland Garros van dichtbij zien, zowel op training als in competitie. Iets wat quasi onmogelijk is in Parijs."

Blijven groeien

De datum, net in de week voor Roland Garros, blijft een heikel punt. "Dat heeft niet enkel met de datum te maken, maar het is ook een financiële kwestie", legt Monami in Sport/Voetbalmagazine uit. "Wij zijn geen 'verplicht' toernooi voor de speelsters. De enige mogelijkheid die we hebben om toppers aan te trekken, is dus om hun aanwezigheid af te kopen. Het feit dat het toernooi volgend jaar gaat zakken naar de categorie 'international' op de WTA-kalender, waardoor we het prijzengeld gaan verminderen, opent in dat opzicht wel wat meer financiële mogelijkheden."

"We zijn nog niet helemaal gevestigd op de kalender van de Belgische tennisfans, daar hebben we nog enkele jaren voor nodig. De tijd van Kim Clijsters en Justine Henin, waarbij je wist dat al hun wedstrijden uitverkocht zouden zijn, ligt achter ons. Maar het Belgische publiek ziet wel graag tennis. We blijven dan ook groeien." (FDW)

Dominique Monami: "We missen een naam als Caroline Wozniacki op de eerste editie of Francesca Schiavone. Langs de andere kant geeft het wel mogelijkheden voor onze Belgen. Het is een tweesnijdend zwaard. Het toernooi blijft sterk, al is de tabel iets makkelijker dan bij de vorige edities, waardoor de Belgen iets kunnen klaarmaken. Als je vijf speelsters uit de top tien hebt, ligt dat moeilijker. En uiteindelijk doen we het daar ook wel voor, om een Kirsten Flipkens in eigen land te zien presteren."Toch stipt de ex-speelster graag enkele namen aan: "We hebben met Agnieszka Radwanska wel de winnares van vorig jaar die haar titel komt verdedigen. Daarnaast zijn er heel wat goede jonge speelsters. Ik denk aan Sloane Stephens en de Française Kristina Mladenovic, die nog van zich gaat doen spreken. En wat de fans zeker bij ons krijgen: ze kunnen speelsters die mogelijk goed gaan spelen op Roland Garros van dichtbij zien, zowel op training als in competitie. Iets wat quasi onmogelijk is in Parijs."Blijven groeienDe datum, net in de week voor Roland Garros, blijft een heikel punt. "Dat heeft niet enkel met de datum te maken, maar het is ook een financiële kwestie", legt Monami in Sport/Voetbalmagazine uit. "Wij zijn geen 'verplicht' toernooi voor de speelsters. De enige mogelijkheid die we hebben om toppers aan te trekken, is dus om hun aanwezigheid af te kopen. Het feit dat het toernooi volgend jaar gaat zakken naar de categorie 'international' op de WTA-kalender, waardoor we het prijzengeld gaan verminderen, opent in dat opzicht wel wat meer financiële mogelijkheden.""We zijn nog niet helemaal gevestigd op de kalender van de Belgische tennisfans, daar hebben we nog enkele jaren voor nodig. De tijd van Kim Clijsters en Justine Henin, waarbij je wist dat al hun wedstrijden uitverkocht zouden zijn, ligt achter ons. Maar het Belgische publiek ziet wel graag tennis. We blijven dan ook groeien." (FDW)