Novak Djokovic: ‘Zou niet door iemand gedwongen willen worden om een vaccin te nemen om te kunnen reizen’

© Belga Image

Novak Djokovic ziet een probleem als vaccinatie tegen het coronavirus verplicht wordt om weer te mogen tennissen. “Persoonlijk ben ik tegen vaccinatie en ik zou niet door iemand gedwongen willen worden om een vaccin te nemen om te kunnen reizen”, zei de nummer 1 van de wereld in een facebookchat met Servische medesporters.

Djokovic is niet alleen tegen verplichte vaccinatie, maar vraagt zich ook af wat er gebeurt wanneer het tennis kan worden hervat en er nog geen vaccin beschikbaar is. ‘Stel dat we in juli, augustus of september weer mogen spelen, hoewel ik dat onwaarschijnlijk acht, dan kan ik me voorstellen dat een vaccin een vereiste is zodra we uit de strikte quarantaine komen. Maar als er nog geen vaccin is, wat doen we dan?’

Djokovic reageerde in de chat op de bewering van de voormalige Franse toptennisster Amélie Mauresmo, die vindt dat er niet kan worden getennist als er nog geen vaccin is tegen het coronavirus. Aangezien experts verwachten dat het vaccin pas volgend jaar beschikbaar is, zou het betekenen dat er dit jaar niet meer zal worden getennist.

Het tennisseizoen ligt stil sinds begin maart. Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog zal er in dit jaar geen editie van Wimbledon worden georganiseerd. Roland Garros verplaatste haar editie van 2020 naar de herfst (20 september – 4 oktober), net na de US Open, al is het maar de vraag of die toernooien kunnen doorgaan.

Partner Content