Nick Kyrgios (ATP 40) heeft nog maar eens van zich laten horen. De Australiër nam zijn Duitse collega Alexander Zverev (ATP 7) stevig onder vuur. Zverev was namelijk aanwezig op een feestje in Monaco, terwijl hij twee weken in quarantaine moest zitten. De Duitser was midden juni één van de tennissers op de Adria Tour van Novak Djokovic (ATP 1), dat uitliep op een fiasco en meerdere positieve coronatests bij topspelers opleverde. Zverev zelf testte echter negatief op het coronavirus.

'Dus ik word wakker en ik zie over de hele wereld controversiële dingen gebeuren. Maar één ding dat me opviel was Sascha Zverev. Weer hij, kom op. Hoe egoïstisch kun je zijn?', zei Kyrgios in een videoboodschap op Instagram.

'Sorry zeggen tegen het publiek en niet je verantwoordelijkheid nemen. Ga veertien dagen binnen zitten en neem je vriendin mee. Dit maakt me boos, de tenniswereld maakt me boos.'

Op beelden die uitlekten was te zien dat de spelers op de Adria Tour buiten de wedstrijden uitbundig feestvierden. Een week geleden bood Zverev zijn excuses aan en gaf hij te kennen dat hij de quarantainevoorschriften zou gaan volgen. Dit weekend werd de Duitser echter opnieuw gespot in het nachtleven, ditmaal in Monte Carlo.

Vorige week liet Kyrgios zich ook al in duidelijke taal uit over de Adria Tour. 'Ik wens de spelers die het virus hebben het beste. Maar noem mijn acties niet meer onverantwoord of dom. Dit spant de kroon', zei hij.

Nick Kyrgios (ATP 40) heeft nog maar eens van zich laten horen. De Australiër nam zijn Duitse collega Alexander Zverev (ATP 7) stevig onder vuur. Zverev was namelijk aanwezig op een feestje in Monaco, terwijl hij twee weken in quarantaine moest zitten. De Duitser was midden juni één van de tennissers op de Adria Tour van Novak Djokovic (ATP 1), dat uitliep op een fiasco en meerdere positieve coronatests bij topspelers opleverde. Zverev zelf testte echter negatief op het coronavirus.'Dus ik word wakker en ik zie over de hele wereld controversiële dingen gebeuren. Maar één ding dat me opviel was Sascha Zverev. Weer hij, kom op. Hoe egoïstisch kun je zijn?', zei Kyrgios in een videoboodschap op Instagram. 'Sorry zeggen tegen het publiek en niet je verantwoordelijkheid nemen. Ga veertien dagen binnen zitten en neem je vriendin mee. Dit maakt me boos, de tenniswereld maakt me boos.' Op beelden die uitlekten was te zien dat de spelers op de Adria Tour buiten de wedstrijden uitbundig feestvierden. Een week geleden bood Zverev zijn excuses aan en gaf hij te kennen dat hij de quarantainevoorschriften zou gaan volgen. Dit weekend werd de Duitser echter opnieuw gespot in het nachtleven, ditmaal in Monte Carlo. Vorige week liet Kyrgios zich ook al in duidelijke taal uit over de Adria Tour. 'Ik wens de spelers die het virus hebben het beste. Maar noem mijn acties niet meer onverantwoord of dom. Dit spant de kroon', zei hij.